Српски Покрет Двери - Лого
Search

Ових дана из штампе је изашла нова књига познатог православног публицисте др Владимира Димитријевића „Са Дверима, за Србију – лично сведочење или Ко зна боље, широко му поље“, у издању пиротске издавачке куће „Пи-прес“. Књига представља зборник текстова које је Владимир Димитријевић написао о Дверима за протеклих 20 година колико као нестраначка личност подржава рад ове наше најпре невладине а онда и политичке организације.

     У уводном делу Димитријевић појашњава наслов и садржај нове књиге, као и зашто подржава Двери већ две деценије. О самом садржају књиге најбоље говоре наслови поглавља: „Са Дверима на почетку“, „Зашто за Двери“, „Године сарадње или хронологија наде“, „Породица и пут“, „Дверјанима на охрабрење“, „За Косовски завет“, „За истинску демократију“, „У одбрану слободних избора“, „Србија у свету који се мења“, „Двери и опозициона окупљања“… У завршном поглављу „Записи испод етикете“, Владимир Димитријевић одговора на многе нападе и клевете које је доживео као симпатизер Двери. Књигу затвара изузетан поговор проф. др Зорана Чворовића на врло важну тему: „Шта ће хришћанин у политици – над књигом Са Дверима, за Србију Владимира Димитријевића“.

Ова књига Владимира Димитријевића сјајно се надовезује на зборник програмских докумената и текстова 1999-2019. под називом „Двери српске слободе“, који је изашао поводом 20 година од оснивања Двери као студентског часописа на Универзитету у Београду. Овај капитални зборник под слоганом „Породица – Отаџбина – Слобода“, који је сабрао све најважније програмске текстове Двери за две деценије рада, додатно се допуњује личним сведочењем једног од – поред Предрага Драгића Кијука – најважнијих пријатеља, вероучитеља, сарадника и саветника Српског покрета Двери – новом књигом Владимира Димитријевића, актуелног председника Политичког савета Двери. Све што сте хтели да знате о Дверима, а нисте имали где да прочитате на једном месту, сада имате у ова два зборника који ће остати сведочанство времена о непрекидној и великој борби једног друштвено-политичког покрета православних хришћана, породичних људи и српских родољуба. Та борба још увек траје и књига Владимира Димитријевића нас подсећа на то да је вера без дела мртва и да не можемо ћутати и седети са стране док су нам угрожене и породица и отаџбина и слобода.

Српски покрет Двери изражава велику захвалност уваженом др Владимиру Димитријевићу за све што је за нас до сада урадио и нада се плодоносној заједничкој сарадњи и борби у наступајућем периоду, до коначне победе.

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: