Српски Покрет Двери - Лого
Search

Српски покрет Двери указује да је убрзано сумњиво излагање Планова на јавни увид, а заказивање јавних седница за планове указује на нечасне и незаконитe радње Српске напредне странке у Београду, односно градске власти.

       Необјашњиво је да градски урбаниста Марко Стојчић као председник Комисије за планове Скупштине града Београда и као стручно лице прихвата да се Планови за највредније историјско-културне целине мењају без поштовања Планова Генералне регулације за Београд и других планова вишег реда, већ да се поштују искључиво захтеви потенцијалних инвеститора. Тако је за културно-историјски простор Косанчићев венац откривена крајња намера СНС која може да се окарактерише као уништавање културно-историјских вредности, добара и целина у Београду и што води ка великој одговорности свих учесника у поступку.

Да Српска напредна странка није имала намеру да заштити и сачува од времена и уништавања највреднију културно-историјску целину Косанчићев венац (проглашен за културно добро 1971. године а за културно добро велике вредности 1979. године) показује и Службени лист града Београда од 16. јула 2015. године, када је град Београд водио Синиша Мали, садашњи министар финансија у Влади Републике Србије. Тада је објављена Одлука којом град Београд дозвољава приватном инвеститору „МД Интернатионал“ из Београда да може да буде наручилац израде нацрта Плана детаљне регулације за Косанчићев венац и да ће за то Градском предузећу „Урбанистички завод Београд“ исплатити 3 милиона динара. Циљ ове катастрофалне одлуке види се у члану 5. који каже да се „План детаљне регулације са изменама и допунама за Косанчићев венац мења како би се извршила промена намене катастарске парцеле КП 1947/1 КО Стари град из јавне грађевинске површине у површину остале намене  где је могућа стамбена изградња’’.

И гле чуда у нацрту Плана детаљне регулације за Косанчићев венац из 2020. године, појављује се баш на тој катастарској парцели планирана вишепородична стамбена зграда са 25 станова.

Ово је мали део и доказ који указује да је СНС у Београду и у Србији дубоко огрезла  у криминал и корупцију, да институције морају да почну да раде свој посао и спрече ове криминалне радње као и да ће због тога сви  бити кажњени, а усвојени планови поништени.

[ngg src=“galleries“ ids=“329″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″] 

Радмила Васић
Члан Председништва Двери
Председник ГрО Двери Београд

 
Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде:

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: