Српски Покрет Двери - Лого
Search

На електронској седници одржаној 12. децембра 2020. године, Председништво Српског покрета Двери донело је: 

Проглас Српског покрета Двери против епидемије лажи и безакоња

Уверени да се овакав степен разних манипулација и неозбиљности у вези са пандемијом од стране актуелне власти више трпети не може,

Знајући да имамо посла са влашћу која је зарад организације избора била спремна да лажира податке о броју новозаражених и умрлих од нове заразне болести,

Увиђајући све опасне размере неорганизованости, контрадикторности, неспособности и инструментализованости од стране власти актуелног Кризног штаба,

Дижемо свој глас против епидемије лажи и безакоња јер:

  1. Не заборављамо да су се представници актуелне власти и њима блиски режимски лекари на почетку смејали новој заразној болести и пропустили да донесу превентивне мере на време.
  2. Не заборављамо да су то, између осталог, урадили и да би започели недемократски изборни процес масовно скупљајући потписе грађана за изборне листе у сред првог таласа пандемије.
  3. Не заборављамо да су – након што су изборне листе власти предате Републичкој изборној комисији – наједанпут схватили размере опасности од пандемије и прешли у другу крајност нехумано затварајући грађане у четири зида по четири дана.
  4. Не заборављамо да су противуставно укинули рад Народне скупштине и увели ванредно стање, плашећи народ војском са дугим цевима на улицама.
  5. Не заборављамо да су после свег овог малтретирања грађана Србије прогласили победу над пандемијом у сред другог таласа заразе да би одржали лажне изборе 21. јуна.
  6. Не заборављамо да у садашњем трећем таласу, који је најгори по броју заражених и умрлих, нормално одржавају седнице лажне Скупштине јер у њој сада нема опозиције.
  7. Не заборављамо да су верницима забранили одлазак у цркве на Васкрс, али су зато одобрили купохоличарски Црни петак и масовни одлазак у тржне центре у време највећег ширења заразе до сада.
  8. Не заборављамо да су бројни медицински апарати и друге јавне набавке медицинске опреме, као и изградња нових болница, извршене без тендера, да о томе нису поднети рачуни и да је све то проглашено државном тајном, што изазива сумњу на криминал и корупцију у врху власти у коју су умешани бројни мужеви, сестре и браћа највиших државних функционера.
  9. Не заборављамо да су извели огромне полицијске снаге и брутално интервенисали против грађана који су протестовали против новог полицијског часа испред Дома Народне скупштине у јулу месецу.
  10. Не заборављамо да су донели измене Закона о заштити становништва од заразних болести којим су контроверзном министру здравља дали неограничена овлашћења да распише ванредну обавезну вакцинацију, што је противуставно и што не може никоме да буде наметнуто јер се ради о људском праву на одлучивање о своме здрављу.

Ако рачунате да све ово можете да сакријете и скрајнете у заборав – преварили сте се. Због свега овога што сте урадили нашем народу и држави, доводећи у опасност јавно здравље и уставни поредак зарад интереса власти и појединаца у власти – мораћете да одговарате. Промена власти неће значити само одлазак једне и долазак друге гарнитуре властодржаца, а да све остане исто као толико пута до сада, већ промену комплетног корумпираног политичког система који овде траје 30 година, а који је у време ове власти доживео врхунац.

Можете да радите шта хоћете, али не и докле хоћете! Већ једном сте у јулу осетили бес и глас народа због свих лажи и манипулација којима сте се служили. Можда тренутно док траје ова мистериозна болест и људи око нас умиру можете да избегавате одговорност, али од ње не можете побећи. Толико је разлога за вашу смену и кривичну одговорност: од издаје Косова и Метохије, преко криминала и корупције до урушавања демократије и свих државних институција, али оно што радите за време ове пандемије биће кап која је прелила чашу лажи и безакоња, због које ћете изгубити власт. 

 
У Београду, 12. децембра 2020. године

Председништво Српског покрета Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: