Српски Покрет Двери - Лого
Search

     Громогласна најава и позив Београђанима да учествују у креирању буџета града Београда за 2021. годину је била још једна у низу превара заменика градоначелника Горана Весића.

     На сва „звона“ позивани су грађани да се јаве и дају предлоге како би требало испланирати буџет и трошити народне паре, али је тај позив остао „мртво слово на папиру“ СНС-а и њиховог највећег гласноговорника у Београду.

     На жалост, грађани су поверовали да је то истина и да могу високим функционерима СНС-а да укажу да, у 21. веку, у српској престоници недостаје канализација, да немају воду за пиће, да немају асфалтиран или уређен пут и тротоаре, да немају здравствену амбуланту, а да оне које су имали су затворене, да недостају вртићи и паркићи за децу, да је град прљав, да комуналне службе не раде добро свој посао и много тога још. Културне  садржаје  ван центра града више нико и не помиње. И тако су грађани послали тачно, како рече Весић 10.046 предлога за буџет и то са поруком „да се Београд ради и гради по твом“. Али само који дан после тога, од обећања није остало ништа, или оно што су грађани предложили изгледа се заменику градоначелника није допало па је на седници Већа одржаној у петак 11.12.2020. године усвојено само 2119 предлога од пријављених 10.046.

     И овога пута су грађани преварени, изиграни и изнова су им срушене наде у то осмогодишње ишчекивање у „боље сутра“, обећавано од Српске напредне странке и њених челника. И није то мало, пуних осам година је у Београду Српска напредна странка на челу града и још увек за своју неспособност налази кривца у претходној власти а не у себи и својим неквалификованим кадровима. Сви они заузели су високе позиције са којих „владају“  бахато, незаконито, нестручно и бесрамно, тако да не знају шта ће са свим парама које им долазе од незаконитих тендера и других начина „извлачења пара“ из буџета града.  Продајући све на шта су Београђани били поносни и градили, све што су годинама чували и бранили, у време власти СНС-а у Београду претворено је у проценат или разлику која им остаје, а они пуни к‘о брод!  

     С друге стране обични поштени, образовани и карактерни људи остају без посла или тамо где раде нису ни добро ни адекватно плаћени за свој рад а нису ни осигурани, па једва састављају крај са крајем. Посебно боли да се СНС у време највеће пандемије, неизвесности од губитка посла, губитка здравља и живота, понаша веома безобзирно, бахато и расипнички, планирајући и јарболе и гондоле и линијски парк и реконструкције пијаца које ће све нас коштати баснословно, а неће бити урађене квалитетно и стручно и што је још горе, има време за такве сулуде и непотребне пројекте, који изгледају као “нечија неиспуњена очекивања из младости“.

     Уместо да се новац преусмери на спашавање живота деце која лечимо СМС порукама, да се помогне здравству у овој тешкој здравственој ситуацији и да се помогне свима који ће остати без посла или имају огромне губитке због пандемије, они ће новац грађана трошити на СНС „пусте жеље и баналности“.

     Надамо се да ће ово бахаћење запамтити грађани и казнити СНС на следећим изборима, као што су урадили и са многима пре тога и пружити шансу онима који нису никада били власт и који долазе из самог народа.

Градска организација Двери Београда

фото: Весна Лалић

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: