Српски Покрет Двери - Лого
Search

Иако Мини Шенген нема подршку грађана Србије, а поготово што се на референдуму народ није изјаснио о највећој могућој међудржавној сарадњи са Албанијом, Српска напредна странка  преко својих ботова у Скупштини Србије усваја мере које ће нанети штету интересима грађана Србије.

     Скупштина Србије ових дана ради на изменама споразума са Албанијом који ће омогућити несметано прекогранично кретање држављана Србије и Албаније само са личном картом. На овај начин једнопартијска, лажна Скупштина Србије, у којој нема опозиције, почела је да усваја одредбе из Mини Шенгена које ће нанети штету Србији и у економском и у безбедносном погледу.
 
Овај недемократски пројекат Александра Вучића и Едија Раме доноси корист само интересима Велике Албаније, тј. савезу лажне државе Косово и Албаније, који ће несметано моћи да користе територију и тржиште Србије за своје криминалне радње. Овим потезом народни посланици свесно пристају на економско и национално удруживање Албанаца из јужне српске покрајине и Албанаца из Албаније.
Уместо да ради на економском повезивању Србије, Црне Горе и Републике Српске, и на укидању граничних прелаза између ових земаља у циљу подизања привредне и сваке друге сарадње, Вучић је пристао зарад опстанка на власти да ради за интересе великоалбанског пројекта чији је циљ да оствари своје стратешке интересе на територији Србије. Ових дана у томе му помаже лажна Скупштина Србије настала на недемократским изборима, док се грађани Србије ништа не питају и немају прилику да се на референдуму изјасне да ли желе у интеграције са Албанијом или са Црном Гором и Републиком Српском.
Српски покрет Двери одговорно тврди да ће са променом садашње власти ускоро бити промењена и ова погрешна регионална политика СНС, и да ћемо се као држава вратити природној сарадњи са Црном Гором и Републиком Српском на првом месту, што су Двери већ назвале Српским Мини-шенгеном. Ако негде на Балкану не треба да постоје границе већ слободан проток људи, капитала и робе, онда је то између Србије, Црне Горе и РС, што би сигурно добило подршку апсолутне већине грађана у све три земље.

 

мр Иван Костић
Потпредседник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: