Српски Покрет Двери - Лого
Search

Још једно правно лудило СНС у Београду! И поред више захтева и дописа да се укину све јавне седнице и сви јавни увиди због катастрофалне епидемиолошке ситуације и због непоштовања законске процедуре СНС у Београду се оглушила и наставила да ради као да је све у најбољем реду.

     Данас се одржава Јавна седница за Нацрт плана детаљне регулације за Косанчићев венац. Понављамо да у поступку усвајања овог Плана није испоштована законска процедура и План није био на јавном увиду 30 дана колико налаже Закон о планирању и изградњи већ је повучен са излагања. Након тога план је требао да се врати или на стручну контролу и дораду или да буде поново на јавном увиду. Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове је одлучио да прекрши закон и закаже Јавну седницу.

[ngg src=“galleries“ ids=“333″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Српски покрет Двери поручује председнику Комисије за планове Марку Стојчићу, члановима Комисије за планове и Секретаријату за урбанизам и грађевинске послове који је задужен за поштовање законске процедуре да ће сви кривично одговарати и да ће сви Планови усвојени у време највеће епидемиолошке катастрофе у Београду и због непоштовања Закона о планирању и изградњи бити ОДМАХ поништени након смене ове корумпиране и криминалне власти.

Поред непоштовања законске процедуре сва ова лица одговараће зато што су низом донетих Одлука у периоду од 2015. године до данашњег дана омогућили приватном инвеститору, који је и наручилац плана, да постане власник једне од катастарских парцела на којој му овај План дозвољава изградњу вишепородичне стамбене зграде БРГП 4200 м2. И то није све! Инвеститору је било мало да изграђеност на катастарској парцели буде максималних 85 % , већ је тражио да му се одобри градња са заузетошћу КП 100%, односно ни минималних 10-15 % колико прописују Планови Генералне регулације и други планови, није испоштовано, већ се Комисија за планове Скупштине града ставља изнад свих Планова вишег реда и одлучује да приватном инвеститору дозволи градњу на целокупној парцели односно 100% заузетости КП.

Сви чланови комисије на челу са председником Комисије за планове Скупштине града, као и сви одговорни из Секретаријата за урбанизам и грађевинске послове и сва друга лица која су учесници овог криминалног чина сносиће кривичну и сваку другу одговорност.

Због свих ових и других пропуста у раду градске власти града Београда очекујемо да полиција и тужилаштво почну да раде свој посао и утврде све чињенице о уништавању највредније културно-историјске целине Косанчићев венац који је 1971. проглашен за културно добро, а 1979. године за Културно добро великог значаја.

 

Радмила Васић

Председник ГрО Двери у Београду

 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: