Српски Покрет Двери - Лого
Search

     Јучерашњи инцидент и скандал који се догодио у лажној Скупштини општине Нова Варош, када председник Скупштине није дозволио одборнику “опозиционе“ Групе грађана да образложи допуну дневног реда а потом је тај исти одборник, револтиран, са бине преврнуо сто председавајућег, након чега је седница прекинута, најбољи је показатељ да је бојкот лажних избора успео. Раскринкао је недемократску власт, довољно је погледати како изгледа “нови“ сазив “Скупштине“ и уверити се зашто нечему таквом није требало дати легитимитет.

     Двери су из досадашњег парламентарног искуства знале како ће изгледати Скупштина, упозоравали смо локалне Групе грађана, али и грађане да својим учествовањем на изборима дају легитимитет једнопартијском систему. Као и да у новом сазиву скупштине неће бити демократије, парламентаризма, слободе медија, бар минималног поштовања опозиције и другачијег мишљења. Они који нас нису послушали сада су се уверили у то како изгледа недемократска власт, која када јој се прохте мења Пословник, одузима реч, изриче опомене, а опозицији не преостаје ништа друго до да буду неми посматрачи погубних одлука режима.

     Свакако за Српски покрет Двери оваква локална Скупштина нема легитимитет. Пошто је и сам председник Србије признао да су избори били лажни и нелегитимни, тако што је већ орочио Народну скупштину и Владу Србије на мандат мањи од 2 године, и најавио ванредне парламентарне изборе, заједно са председничким и Београдским изборима. Захтевамо да се распишу и ванредни локални избори, јер је свима јасно да је управо на локалу, а посебно у мањим срединама било највише нерегуларности на изборима, застрашивања, поткупљивања и уцена.

     Због мера за сузбијање епидемије седнице СО одржавају се у Дому Културе, а из свега до сада виђеног, грађанима Нове Вароши је јасно да Скупштина као најважнији орган локалне самоуправе поприма обрисе аматерског позоришта које игра комедију, јер имамо ситуацију да се на скупштинским заседањима физички сукобљавају они који су заједно оснивали локални СНС.

     Српски покрет Двери већ месецима промовише свој Проглас који се заснива на промени система. ОО Двери Нова Варош овом приликом подсећа да како на републичком, тако и на локалном нивоу, није довољно само смена власти, већ је потребна промена система, како би Нову Варош вратили њеним грађанима. Власт мора бити у служби народа, мора се успоставити систем вредности, тако да у општинском руководству имамо људе од моралног интегритета а не рециклиране политиканте који ни сами не знају колико су дресова до сада променили, тако да на челу јавних установа и предузећа имамо најстручније људе који ће бити бирани путем јавног конкурса. Скупштина мора постати оно што по уставу и треба да буде – орган законодавне власти који је састављен од народних представника а не од партијских послушника, место у ком ће владати култура дијалога, место где ће се ценити интелигенција, позитивне идеје и предлози и где ће се уважавати другачије мишљење.

ОО Двери Нова Варош

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: