Српски Покрет Двери - Лого
Search

Српски покрет Двери се противи изради Плана детаљне регулације за надзиђивање склоништа у насељу Борча – блок између улица Беле Бартока, Јулије Делере и Ратних војних Инвалида на Палилули и у блоку између улица Ратка Митровића, Јабланичке и Шавничке у градској општини Чукарица.

     ГрО Двери Београд доставила је данас Примедбе на Планове детаљне регулације за надзиђивање склоништа у Борчи и на Чукарици и захтевамо да се рани јавни увиди Планова детаљне регулације за надзиђивање оба склоништа повуку са излагања као и да се укину све радње које би ишле у правцу даље израде ових или сличних Планова за надзиђивање било којих склоништа у Београду. Сматрамо да склоништа треба да задрже функцију коју имају као објекти који су јавно добро у функцији заштите грађана и да та функција не сме да се промени без доношења законске регулативе. Постојећи закони не препознају надзиђивање склоништа у циљу изградње станова и комерцијализације наведених објеката. Предложени планови су тако у супротности са Планом генералне регулације града Београда и у супротности са Планом генералне регулације зелених површина Града Београда (Службени лист града Београда 110/2019.) и из тих разлога би требали бити повучени са увида и донете Одлуке о прекиду даље израде ових планова.

ГрО Двери Београд поново упозорава градског урбанисту Марка Стојчића, који је уједно и председник Комисије за планове Скупштине града Београда, све чланове Комисије као и градоначелника Зорана Радојичића и заменика градоначелника Горана Весића да ће сви заједно сносити кривичну и сваку другу одговорност због учесталих, сумњивих и убрзаних предлоге и излагања Планова на јавне увиде као и одржавање Јавних седница у време катастрофалне епидемиолошке ситуације у Београду, због искључивања јавности, као и због непоштовања Закона о планирању и изградњи у поступку доношења Планова. Сви Планови донети у оваквим условима даном свргавања ове корумпиране, криминалне и бахате градске власти коју предводи Српска напредна странка биће стављени ван снаге и поништени на првој седници Скупштине града, а сви учесници у овим незаконитим радњама судски процесуирани и кажњени.

[ngg src=“galleries“ ids=“335″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″] 

ГрО Двери Београд

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: