Српски Покрет Двери - Лого
Search

У среду 23. децембра 2020. године у Првом основном суду у Београду судиће се некадашњем народном посланику Бошку Обрадовићу и његовим сарадницима за кривично дело насилничко понашање, које му ставља на терет Заменик јавног тужиоца Биљана Мићановић.

    Бошку Обрадовићу се, притом, суди за кривично дело које је наводно починио на степеништу Народне скупштине Републике Србије док је био народни посланик. Према тужиочевом Оптужном предлогу жртве Обрадовићевог насилничког понашања су тадашњи народни посланик Маријан Ристичевић и тадашњи министар здравља Златибор Лончар.

Народни посланик Бошко Обрадовић је према наводу тужиоца кривично дело насилничког понашања извршио тако што је вређао оштећене Ристичевића и Лончара, док су Ристичевића, уз то, „увукли у групу окупљених демонстраната испред Дома Народне Скупштине, где је затим и задобио наведене повреде,“ које су у Оптужном акту оцењене као лаке телесне повреде.
Потписници овог Апела полазе од следећих ставова када је питању у кривични поступак који се води против некадашњег народног посланика Бошка Обрадовића:

Суђење некадашњем посланику Бошку Обрадовићу за вербално насиље над Маријаном Ристичевићем и Златибором Лончаром, уз сведочење Марка Атлагића и Милована Дрецуна, најочигледнији су доказ моралне хипокризије која је захватила политички и свеукупни јавни живот у Србији. Креатори насилничког „политичког“ понашања и макијавелистичког утилитаризма у обновљеној српској вишестраначкој демократији бране српски парламентаризам од  насилништва Бошка Обрадовића. Већ та чињеница јасно говори да се у Првом основном суду у Београду не суди Бошку Обрадовићу већ слободи политичког говора која је неподношљива и неприхватљива сваком тоталитаризму.

  1. Др Владимир Димитријевић
  2. Коста Димитријевић, књижевник
  3. Никола Н. Живковић, писац и преводилац
  4. Мр Драган Крсмановић, пуковник у пензији
  5. Професор др Александар Липковски
  6. Никола Милованчев, правник и историчар
  7. Бранимир Нешић, издавач
  8. Милослав Самарџић, историчар и економиста
  9. Проф. др Зоран Чворовић

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: