Српски Покрет Двери - Лого
Search

     Јасно је да је лично и страначко богаћење једини мотив СНС функционера да би се бавили политиком, и ми на то не можемо да утичемо. Међутим велики је проблем када грађани Чачка и Србије испаштају због тога, нарочито када дођу оваква несрећна времена као што је актуелна епидемија.

     Доказивали смо већ да су вишеструко преплаћени радови на уређењу бедема, градске плаже, реконструкције објеката, асфалтирања путева, организација разних догађаја. Да је куповина „јелке“ од 30.000 евра била безобразно скупа колико и градоначелников лични буџет од 18.000 евра, или израда уличне ограде од око 40.000 евра, или пак, понирући улични стубић од 5.000 евра.

     Грубом рачуницом можемо закључити да је град Чачак неосновано потрошио преко пола милиона евра. И то само код оних јавних радова који су доступни јавности. Ко зна колико има још таквих примера који се крију од очију јавности. Где су сва та средства на крају завршила можемо лако да претпоставимо. Као и то да су постојали много већи приоритети од шминкања бедема који је био у пристојном стању, а где је потрошено невероватних 33 милиона динара.

     Ево шта је могло бити урађено да су се поштовали приоритети и да СНС и СПС нису покрали преко пола милиона евра, наших пара, преко „дебело“ преплаћених и непотребних радова.

  1. Могао је да профункционише рад Фонда за лечење тешко оболеле деце, који су Двери иницирале још пре шест година. Тиме би се значајно помогла борба родитеља и спасили многи млади животи.
  2. Могла је да се направи нова амбуланта на Љубић Кеју, на којој грађани инсистирају већ годинама. Тиме би се умногоме олакшала борба са актуелном епидемијом.
  3. Могли смо да финансијски и материјално помогнемо здравствене раднике и здравствене центре у борби, како са епидемијом тако и са осталим свакодневним болестима са којима се суочавају наши грађани.

     Могао је Чачак још много тога да уради, само када не би имао овако бахату власт, лепљивих прстију која само на свој лични профит мисли, а за народ – ако нешто претекне…

 Информативна служба Градске организације Српског покрета Двери у Чачку

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: