Српски Покрет Двери - Лого
Search

     Председник градске организације СП Двери у Сремској Митровици, Игор Скуратовић и секретар Андријана Гаврић  говорили су о актуелним локално-политичким темама за Сремскомитровачки портал. Интервју који је водио новинар Милан Миливојевић преносимо Вам у целости.

     Промена система, а не проста замена кадрова, основни је мото кампање митровачког одбора Двери којим се најављује њихово веће политичко ангажовање током наредног периода.

     У разговору са руководством митровачког одбора Двери, председником Игором Скуратовићем и техничким секретаром Адријаном Гаврић, сазнали смо и да ће ова странка, у случају да након следећих избора буде партиципирала у власти, кренути у генералну демонтажу постојеће политичке пирамиде власти која, по њима, своје корене вуче још из периода доласка ДОС-а на власт.

     “Нису градски проблем само лажно образовани Недимовићеви напредњаци. Идентични кадрови репродуковани су и пре њих, док су Митровицом владали разни Продановићи, Лемајићи, Васа ПДВ и њима слични.”- говори Скуратовић чије опозициона борба траје више од две деценије. Он додаје:

      “Поред промене система, још два правца нашег програма заслужују пажњу, и то инсистирање на породичном бизнису, као и анимирање младих на повратку у села, а гледајући глобално у целој држави, и на повратку из Београда у мање градове.”

     Не залаже ли се за исто и постојећа опозиција, првенствено група “Град за све нас” коју предводи бивши напредњачки градоначелник Владимир Петковић, било је следеће питање.

     “За разлику од садашњих одборника опозиције, који су сви одреда били чланови странака бивших власти, Двери све идеје везане за укидање одборничких надокнада и других буџетских апанажа, сматрају неискреним докле год се не даје лични пример. Ово што данас чини скупштинска опозиција, обично је поигравање са поверењем грађана који су им дали свој глас.

     Двери су бојкотовали протекле изборе. Под којим би условима изашли на следеће?

     “Двери су за изборе под надзором међународног фактора и уз ослобођене медије. Ако се ови услови не испуне, крећемо у ванпарламентарну борбу.”

     Адријана Гаврић, активисткиња Двери, члан Савета жена, који у овом покрету носи назив “Женска снага Двери”, каже:

     “Залажемо се за веће укључење жена у политички живот града. Као бабица, цео живот сам радила са породиљама и знам потребе жена. Ми смо породична странка и залагаћемо се за традиционалне вредности, јер без здраве породице нема ни здраве нације.”

     “Против смо једнополних бракова и усвајања деце са њихове стране.” – каже Гаврићка, додајући:

     “Победом на изборима, залагаћемо се за веће запошљавање жена давањем стимулација за мала предузећа и породични бизнис. Дечији додатак добијаће сва деца, без ограничења! С друге стране, стимулисаћемо рађање на исти начин као што се то чини у Мађарској и Русији, нема потребе да измишљамо топлу воду. Довољна су позитивна искуства других земаља.”

     Српски покрет Двери је локалној самоуправи у Сремској Митровици предао Еколошко писмо у којем даје предлоге у вези остваривања здраве животне средине. У њему је садржана идеја да се затворе фабрике са прљавом технологијом, да се брже крене ка завршетку канализационе мреже рационализацијом средстава у градском буџету (укидањем лажних радних места и савесним планирањем), као и озелењавањем простора и повећањем рекреативних паркова.

     “Потребно је савесније поступати са смећем и отпадом, али и едуковати младе у вези еколошких приоритета.” – закључује Игор Скуратовић позивајући  заинтересоване да се укључе у политички живот по свим важним питањима. Будући чланови и симпатизери  Двери могу да се јаве на телефон 062-205-035 као и Фејсбук страници Двери Сремска Митровица.

Извор: Сремскомитровачки портал

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: