Српски Покрет Двери - Лого
Search

Да нема краја жељи ове власти да контролише све медије у Србији, говоре и најновији догађаји са новинском агенцијом ТАНЈУГ. Наиме, како пише портал „Раскрикавање“, Влада Србије је одобрила на коришћење лого, слоган и део архиве ТАНЈУГ-а, као и преузимање око сто запослених, за 628.000 евра и то фирми „Тачно“, основаној пре месец дана. Власници ове фирме су РТВ Панчево (Радоица Милосављевић) и „Минакорд медиа“ (Жељко Јоксимовић и Мања Грчић).

     Режим Александра Вучића контролише све телевизије са националном фреквенцијом, све таблоиде који брутално нападају све који не размишљају као овај режим, контролише РЕМ, а сада ће контролисати и новинску агенцију ТАНЈУГ. Један од оних који су преузели ТАНЈУГ је и Радоица Милосављевић, познат у Србији као купац многих локалних медија (РТВ Крушевац, РТВ Панчево, СОС Канал Плус из Београда, РТВ Канал М из Параћина, ТВ Пирот, ТВ Пожега, ТВ Телемарк Чачак, РТВ Бачка Паланка, РТВ Брус, РТВ Цариброд и Центар за информисање Нови Кнежевац), који су одмах по куповини постали „ударна медијска песница“ Српске напредне странке и тако затворили медијски простор од локалних до републичких медија.

Дакле, крајње недемократски режим у Србији не само да нема намеру да се бави слободом медија, већ има жељу да додатно контролише све везано за медије, а сада је у том смислу на ред дошао и ТАНЈУГ. Иако данас имамо читав сет закона којима се гарантују медијска права и слободе изражавања, бројна истраживања показују да стање у медијима никада није било горе. Као што је лажна прича о борби против криминала и корупције, односно као што исти цветају под овом влашћу, тако је лажна и прича о слободи медија, које у Србији никад мање није било.

 

Гордана Маринковић Савовић
Члан Председништва Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: