Српски Покрет Двери - Лого
Search

Ма колико власт и медији покушавали да прикрију оно што се пре неколико дана догодило у прихватном центру за мигранте у Боговађи код Лајковца, када су разуларени и изузетно агресивни мигранти уз најстрашније претње смрћу натерали службеника Комесаријата за избеглице и миграције да пољуби простирку за молитву, на помолу је нови скандал у вези са овим случајем.

      Наиме, како се види из ванредног обавештења Полицијске станице у Лајковцу упућеног свим полицијским управама у Србији, поменути починиоци више кривичних дела су у бекству. Питање гласи како су они напустили прихватни центар и сада се налазе ко зна где у Србији, као и ко је за то одговоран? Подсећамо да се, иако су у питању малолетници, ради о починиоцима низа кривичних дела (Принуда, Злостављање и мучење и Повреда угледа због расне, верске, националне или друге припадности).
[ngg src=“galleries“ ids=“345″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]
 

Постављамо врло јасна питања министру полиције Александру Вулину и Министарству унутрашњих послова: да ли су починиоци ових кривичних дела у бекству, како је до тога дошло и да ли су због тога алармиране све полицијске управе у Србији? Да ли је тачно да су мигранти у прихватном центру у Боговађи неколико дана и пре овог инцидента уништавали имовину у овом прихватном центру?Српски покрет Двери је увек апеловао да треба помоћи избегличким породицама у невољи које беже са ратом захваћених подручја, јер смо и сами страдалнички народ чији су припадници више пута морали да беже са својих вековних огњишта због ратова. Са друге стране, ако желимо да се зовемо озбиљном државом, не смемо дозволити да било ко злоупотребљава гостопримство у нашој земљи и угрожава безбедност грађана Србије, а посебно не оних који свакодневно раде са мигрантима и помажу им. Позивамо надлежне државне органе да под хитно пронађу и процесуирају почиониоце ових кривичних дела, као и да им због тога буде ускраћен боравак у нашој земљи, односно да буду депортовани по хитном поступку. 

 

Инфослужба Двери
 
Фото: Комесаријат за избеглице и миграције

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: