Novosti

A magyarok érdekeit is képviselné a Dveri (videó)

A magyarok érdekeit is képviselné a Dveri (videó)

A Dveri mozgalom a Szerbiában élő magyarok érdekeiért is küzdene – ezt hangsúlyozták a szélsőjobboldali politikai tömörülés képviselői Szabadkán. A párt a Szabadegyetemen tartott lakossági fórumot.

Miért szavazzanak a Szerbiában élő magyarok a Dveri mozgalomra? – ezt a kérdést tették fel a szélsőjobboldali párt képviselői a lakossági fórumon. Robert Kabok, a szervezet szabadkai alelnöke szerint azért, mert az itt élők nemzetiségtől függetlenül közös gondokkal küzdenek. „A szerb Dveri mozgalom nem csupán a szerbek mozgalma, hanem Szerbia minden lakosáé. Természetesen a magyaroknak és a szerbeknek is közös gondjaik vannak. Ezek gazdasági gondok, szociális problémák; a fiatalok külföldre vándorlása.”  

robert-kabok-dveri

  A szélsőjobboldali pártnak jelenleg nincs képviselője a köztársasági parlamentben. Amennyiben a közelgő választásokon a Dverinek sikerül átlépnie a választási küszöböt, a magyar kormány illetékeseivel is felvennék a kapcsolatot – mondta Nyári Igić Zita. A tömörülés tartományi képviselőjelöltje kiemelte, a magyar államvezetés számos intézkedését átvennék. „A bankok adóztatását is be akarjuk Szerbiában vezetni. Nem szeretnénk, hogy a külföldiek vásárolják a mi földünket. Saját gazdánk szeretnénk lenni.”  

dveri-za-sve-narode

  A Dveri tagjai azt állítják, nem képviselnek szélsőséges ideológiákat. Alternatívaként kívánnak megjelenni azok számára, akik csalódottak a szerbiai politikai élet jelenlegi szereplőiben.   Eredet: Pannon RTV    
Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.