Boško Obradović: Danas ne branimo samo Zlatibor već celu Srbiju

Boško Obradović: Danas ne branimo samo Zlatibor već celu Srbiju

Ne branimo mi danas samo Zlatibor, već sva prirodna i privredna bogatstva Srbije koji moraju ostati u našim rukama i biti stavljene u funkciju domaćeg interesa i domaćeg ekonomskog razvoja –  rekao je predsednik Dveri, Boško Obradović, pružajući danas svoju podršku narodu sa Zlatibora i predsedniku opštine Čajetina, Milanu Stamatoviću, koji je došao u Beograd zbog opstrukcije radova na izgradnji gondole na Zlatiboru od strane Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

„Kao narodni poslanik Srpskog pokreta Dveri ovde sam da vas javno podržim  u ovom vašem više nego opravdanom buntu protiv državne administracije koja onemogućava i blokira i sprečava završetak projekta izgradnje gondole na Zlatiboru“ – rekao je Obradović.

On je dodao da ima više problema zbog kojih  se narod danas ovde okupio i koje mora  isterati na čistac.

„Prvi problem je taj, kada vlast nešto gradi onda je to prava stvar i onda može da se gradi i onda može leks-specijalis u Narodnoj skupštini za „Beograd na vodi“, a kada gradi jedna opština u Srbiji koja je opoziciona, onda ne može da se dobije građevinska dozvola i sve se čini da se zaustavi ovako jedan veliki građevinski projekat.

 

 

Drugi problem je, pošto upravo dolazim sa zasedanja Narodne skupštine RS, gde se razmatraju novi zajmovi koje treba da uzmemo od Nemačke razvojne banke, da bismo ulagali u nove infrastrukturne radove, a sa druge strane imamo slučaj da opština Čajetina iz svojih sredstava ulaže u ovaj projekat, a taj se projekat onemogućava i sprečava.

I najvažnija stvar o kojoj neprestano govori predsednik opštine Čajetina, gospodin Milan Stamatović, a to je, šta je sudbina državne imovine? Hoće li preostala državna imovina i preostala prirodna i privredna bogatstva Srbije od septembra biti rasprodata, privatizovana i prebačena u ruke tajkuna i stranaca?“ – istakao je Boško Obradović.

 

 

Obradović je još rekao da je ovo posle mnogo vremena dolazak naroda pred institucije države Srbije da ih podseti da je i Zlatibor Srbija i da ima života mimo Beograda i da postoji unutrašnjost Srbije koja je zaboravljena.

„Dakle, za koga radi naša vlast, za sopstvene građane ili za tajkune i strane banke?

 

 

Ne branimo mi danas samo Zlatibor, već sva prirodna i privredna bogatstva Srbije koji moraju ostati u našim rukama i biti stavljene u funkciju domaćeg interesa i domaćeg ekonomskog razvoja.

Hvala vam na poruci koju ste danas poslali celoj Srbiji, a to je, da nema predaje, nema povlačenja i da za slobodu i pravdu moramo sami da se izborimo“ – zaključio je predsednik Dveri.

 

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

Podeli naShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+2