Бошко Обрадовић: Лопову се не честита на крађи – видимо се у Скупштини

Бошко Обрадовић: Лопову се не честита на крађи – видимо се у Скупштини

Представници Двери у РИК-у тражиће поништавање председничких избора и нове изборе због великог броја изборних нерегуларности. Довољно је антиуставно упутство РИК-а о начину гласања на КиМ да ови избори буду поништени и поновљени, а да не говоримо о невиђеном медијском мраку и цензури.

Ово су били крајње непоштени избори у којима је кандидат власти имао 92% заступљености на великим медијима, није било никаквих дуела нити сучељавања између кандидата, док се о опозицији могло чути само из напада власти.

Услед укидања Надзорног одбора Народне скупштине Републике Србије и РЕМ-а, ни једна државна институција није пратила регуларност ових избора и тиме је властима дозвољено да раде шта хоће.

Враћам се у Народну скупштину и једва чекам избор нове Владе на челу са новом икебаном коју ће поставити Александар Вучић. До тада, Србијом ће више месеци владати Вучић и као председник и као председник Владе.

Ми смо извукли и једну битну позитивну чињеницу са ових избора: власт је изгубила 10% гласова. Подсећам јавност да је Александар Вучић био кандидат комплетне владајуће већине која  је имала у збиру 65% гласова на прошлогодишњим парламентарним изборима. И даље је питање да ли Вучић има 50%, док других 50% припада опозицији.

Већ смо покренули припреме за београдске изборе и ванредне парламентарне изборе, који нас вероватно чекају у истом термину.

Нисам задовољан својим резултатом. Поднећу извештај Главном одбору Српског покрета Двери који ме је кандидовао. Имао сам најбољи председнички програм и најозбиљнију кампању, али тренутно је превладало ријалити друштво и грађани Србије су се определили за линију мањег отпора.

 

Бошко Обрадовић,
председник Српског покрета Двери

 

 

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0