Boško Obradović: Lopovu se ne čestita na krađi – vidimo se u Skupštini

Boško Obradović: Lopovu se ne čestita na krađi – vidimo se u Skupštini

Predstavnici Dveri u RIK-u tražiće poništavanje predsedničkih izbora i nove izbore zbog velikog broja izbornih neregularnosti. Dovoljno je antiustavno uputstvo RIK-a o načinu glasanja na KiM da ovi izbori budu poništeni i ponovljeni, a da ne govorimo o neviđenom medijskom mraku i cenzuri.

Ovo su bili krajnje nepošteni izbori u kojima je kandidat vlasti imao 92% zastupljenosti na velikim medijima, nije bilo nikakvih duela niti sučeljavanja između kandidata, dok se o opoziciji moglo čuti samo iz napada vlasti.

Usled ukidanja Nadzornog odbora Narodne skupštine Republike Srbije i REM-a, ni jedna državna institucija nije pratila regularnost ovih izbora i time je vlastima dozvoljeno da rade šta hoće.

Vraćam se u Narodnu skupštinu i jedva čekam izbor nove Vlade na čelu sa novom ikebanom koju će postaviti Aleksandar Vučić. Do tada, Srbijom će više meseci vladati Vučić i kao predsednik i kao predsednik Vlade.

Mi smo izvukli i jednu bitnu pozitivnu činjenicu sa ovih izbora: vlast je izgubila 10% glasova. Podsećam javnost da je Aleksandar Vučić bio kandidat kompletne vladajuće većine koja  je imala u zbiru 65% glasova na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima. I dalje je pitanje da li Vučić ima 50%, dok drugih 50% pripada opoziciji.

Već smo pokrenuli pripreme za beogradske izbore i vanredne parlamentarne izbore, koji nas verovatno čekaju u istom terminu.

Nisam zadovoljan svojim rezultatom. Podneću izveštaj Glavnom odboru Srpskog pokreta Dveri koji me je kandidovao. Imao sam najbolji predsednički program i najozbiljniju kampanju, ali trenutno je prevladalo rijaliti društvo i građani Srbije su se opredelili za liniju manjeg otpora.

 

Boško Obradović,
predsednik Srpskog pokreta Dveri

 

 

Podeli naShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0