Бошко Обрадовић са омладином Двери из читаве Србије

Бошко Обрадовић са омладином Двери из читаве Србије

Без подршке младих људи данас не би било Двери. То је и мој циљ, да имамо најмодернију политичку организацију и да 2020. почнемо да вршимо власт у Србији. Зато сте ми ви потребни. Да усмеримо нашу политичку организацију на један озбиљан начин, да кроз рад Политичке школе, ви постанете наша права будућност, јер ћете ви бити образованији од нас, и ми старији морамо да будемо мост, како би ваша генерација повела Србију у срећнија времена.

Председник Двери Бошко Обрадовић, на Сабору омладине Двери, упознао је представнике омладине Двери из читаве Србије, са историјатом Двери. Истакао је да су Двери настале 99.  на Универзитету у Београду као омладински покрет младих људи, са жељом да понуде својој генерацији један другачији поглед на свет.

„Тада се Србија делила на милошевићевску и антимилошевићевску. Ми смо желели да будемо део тог трећег пута и тако је настао часопис „Двери српске“, након тога трибине, и из тог низа младих људи је настао један круг који је формирао и удружење грађана, које је практично било прва српска патриотска организација. Тиме смо ми показали да НВО могу да раде и у интересу сопственог народа. Из свих тих активности, хуманитарног рада, трибина, интернет презентација, ТВ емисија, па све до Српске мреже, која је требало да уједини све патриотске организације читавог српства, прерасли смо у један покрет породичних људи. Када смо окупили више од двадесет хиљада људи на породичној шетњи, схватили смо да имамо снагу, и да морамо кренути на нови пут“ – рекао је Бошко Обрадовић.

 

 

 

„Нисмо желели да се бавимо политиком, већ смо желели да на том културном плану, утичемо на моралну и духовну обнову српског народа, без које нема ни бољитка. Могли смо да прерастемо у хуманитарну организацију, издавачку кућу или неку другу организацију, али смо схватили и одлучили у фебруару 2011.  да уђемо у политику. Сву су говорили, а то нас је и подстакло, да је политика неморална, да су нас сви разочарали, да су сви исти. Схватили смо да је то једна опасна флоскула и озбиљна замка, да страначки паразити наставе да владају без икакве конкуренције. Није више неморално бавити се политиком, већ остати са стране и гледати како нашу земљу неко уништава“ – додао је председник Двери.

„Излазимо на изборе 2012. први пут на свим нивоима, што је био феномен у историји српског парламентаризма. Прешли смо цензус и покрадени на изборима. Излазимо и 2014. и 2016. и постајемо парламентарна странка. Дакле, након 18 година Двери, данас представљамо нову политичку снагу и огромну политичку перспективу. Наш програм побеђује широм Европе“ – истакао је Обрадовић.

Бошко Обрадовић је истакао у разговору са омладином, да су Двери настале као омладински покрет, и да су људи који су водили Двери 18 година, управо долазили из редова омладине. Додао је су Двери организација која је увек имала огромну подршку омладине, што се види по интернету и по броју младих који учествују на јавним трибинама.

 

 

„У оквиру свог председничког концепта, када сам изабран о Видовдану 2015. за првог председника Двери, предложио сам пре свега формирање Политичког савета, за који лично сматрам, да је најбољи у Србији, формирање Политичке школе, Одбора за КиМ и Војводину, стручне савете, формирање Женске снаге Двери и формирање Омладине Двери, која треба да буде кључна снага нашег покрета.

Без подршке младих људи данас не би било Двери.

То је и мој циљ, да имамо најмодернију политичку организацију и да 2020. почнемо да вршимо власт у Србији. Зато сте ми ви потребни. Да усмеримо нашу политичку организацију на један озбиљан начин, да кроз рад Политичке школе, ви постанете наша права будућност, јер ћете ви бити образованији од нас, и ми старији морамо да будемо мост, како би ваша генерација повела Србију у срећнија времена“ – закључио је Бошко Обрадовић.

 

Информативна служба Српског покрета Двери

 

 

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0