Бошко Обрадовић се поклонио пензионерима

Бошко Обрадовић се поклонио пензионерима

Председнички кандидат Двери, Бошко Обрадовић, говорио је јуче на протесту пензионера, који је организовало Удружење синдиката пензионера Србије, и том приликом истакао да нико нема права да нашим најстаријим суграђанима отима пензије, које су поштено зарадили, радећи за своју земљу.

„Желим да изразим своје дубоко поштовање према свему ономе што ради Удружење синдиката пензионера Србије и Удружење синдиката пензионисаних лица, јер су они заправо одбранили част наших најстаријих сународника и суграђана. Свака Вам част“ – рекао је Бошко Обрадовић,

Он је истакао да је још 2014. године донет закон о привременом начину уређења исплата пензија, а да тај привремени начин траје већ три године.

 

 

„Имали смо и чули смо лажна предизборна обећања актуелних власти, да никада неће доћи до смањења пензија и да неће пензионери бити последњи, којима ће се тако нешто десити. Од тих лажних предизборних обећања остао је само почетак реченице, да ће пензионери бити последњи. Да сам био на месту председника Томислава Николића, никада не бих потписао закон о привременој исплати пензија. Вратио бих такав закон на поновно разматрање у Народну скупштину Републике Србије и тиме јасно показао свој став против задирања у стечено право и имовину пензионера у Србији. Када би владајућа већина и по други пут послала такав закон на потписивање председнику Србије, поново бих одбио да га потпишем и ставио бих свој мандат на располагање грађанима Србије, па нека народ одлучи или председник који брани пензионере или власт која пљачка пензионере“ – додао је Обрадовић.

 

 

Председнички кандидат Двери је још рекао, да је његова главна порука у вези са овом пљачкашком, лоповском идејом да се оробе наши најстарији суграђани, била и остала следећа:

„Власт је имала много начина да уштеди у буџету Републике Србије. Власт је имала начина да додатно опорезује оне који то заиста заслужују, али је власт смислила најбеднији и најсрамнији начин да додатно опорезује средњи слој у Србији, наше просветне и здравствене раднике, наше војнике и полицајце, наше запослене у локалној самоуправи и посебно наше пензионере. Терет кризе власт је свалила на грађане Србије, а није имала храбрости да се обрачуна са онима који нас годинама пљачкају, од страних банака, страних инвеститора до тајкуна“ – рекао је Бошко Обрадовић.

 

 

„Честитам Вам свима који сте оправдали своје име часних и достојанствених људи, који сте одбранили част пензионера, који сте устали против ове лоповске власти, који се не плашите притисака режима, који тражите своја права и од свега тога не одступате. Зато сам и данас овде са Вама, да вам се поклоним и да вам пружим своју пуну подршку и да се јавно обавежем, да ћете у мени као будућем српском председнику имати свог политичког заступника и заштитника“ – закључио је председнички кандидат Двери.

 

Информативна служба Српског покрета Двери

 

 

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0