Бошко Обрадовић: Време је за победу!

Бошко Обрадовић: Време је за победу!

Интегрални говор Бошка Обрадовића на свечаној конвенцији поводом 18 година Двери.

Драги саборци, поштовани пријатељи и добротвори Двери, уважени гости и цењени гледаоци директног преноса на Интернету из Отаџбине и широм расејања,

Није било лако свих ових 18 година, и није могло брзо. Неће бити лако ни убудуће нити ће моћи брзо до народног и државног бољитка и благостања. За велике политичке и економске промене потребна је пре свега духовна и морална обнова. Али, створили смо услове за промене и нови почетак, поставили смо темеље за модерну српску политику за 21. век.

Двери су домаћи производ, Двери су направљене у Србији, Двери су самосталне и независне, Двери никоме ништа не дугују, Двери имају своје мишљење, свој став, своју идеју и не дозвољавају да нас – по речима Светога Владике Николаја – поклопи „језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећомˮ.

Двери долазе из народа и говоре у име народа! Двери се не боје, Двери су гласноговорници великог повратка себи и ономе на шта нас је још пре више од 80 година позвао Милош Црњански: „Погледајмо коначно како ствари стоје са чисто српског интересаˮ.

А геополитичко време најзад ради за нас!

 

 

Настало је ново доба

„Настало је ново доба, нову срећу Боже дајˮ, кажу стихови наше државне химне „Боже правдеˮ!

После повратка Крима Русији, изласка Велике Британије из ЕУ, победе Доналда Трампа на председничким изборима у Америци и победе два про-руска председничка кандидата на изборима у Бугарској и Молдавији – свет више није исти. Догодио се велики геополитички прасак и пред нашим очима се рађа Нови Свет: Нова Америка и Нова Европа, које желе и траже стратешку сарадњу са Новом, Путиновом Русијом.

Поново се враћа значај до скоро озлоглашених појмова „нације“ и „државног суверенитета“. Поново се рађа зора националног препорода и ову прилику српски народ не сме пропустити! Да не пропустимо, по ко зна који пут у историји, судбоносни час важних одлука за будућност нашег народа. Да не будемо последњи еврофанатици док се ЕУ распада на наше очи, као што смо били последњи комунисти у Европи после пада Берлинског зида и последњи Југословени док се распадала Титова Југославија.

Ово је наш тренутак, ово је наше време. Срби и Србија морају да поново пронађу начин неодложног повратка на свој аутентични вековни, српски пут. Наш пут кроз историју зове се светосавље и светосавски национализам. Време је да се подсетимо неког другачијег национализма од оног који нам је са иронијом приказиван и представљан толике деценије, национализма који изазива дивљење, а не презир и гађење.

Смрћу глобализма враћа се могућност избора, поново, на јавну сцену Европе и света. Самим тим, и могућност приклањања националном идентитету, сувереној држави, домаћој економији, традиционалним вредностима у модерном руху… Свему ономе за шта смо се борили ових првих 18 година, уз много клевета, лажних етикета, исмејавања и препрека којима смо били изложени… Наше вредности су поново у моди, наша политика побеђује широм Европе и света…

 

 

Позитивни национализам

Да бисмо га разликовали од свега оног што нам је подметано као ”национализам”, овај облик потпуне оданости своме роду назваћемо ”позитивним национализмом” или српски речено родољубљем.

Појам родољубља и националне државе у Срба имамо још од времена Светог Саве пре 800 година, а не од Француске револуције у последња два века као код већине других европских народа. Ми смо једна од најстаријих европских нација и време је да исправимо своју кичму, подигнемо своју главу и кажемо своју реч, а пре свега заштитимо своју сувереност, границе, националне, државне и економске интересе.

Само патриотизам може да обједини људе из разних завичаја и градова, људе различитих вера и нација, средњошколца и академика, навијаче разних клубова… Једино тако – кроз националну слогу и јединство – могу се успешно премостити све оне нагомилане разлике међу нама. Као кад сви заједно навијамо за наше врхунске спортисте и репрезентативце – тако да сви заједно бринемо и радимо за нашу државу, нашу нацију, нашу економију, нашу просвету, нашу културу…

Одбацујем свако вређање, понижавање и потирање националног осећаја, јер је у питању једна од најплеменитијих људских особина.  А национално осећање доноси две најважније ствари свим грађанима Србије: БЕЗБЕДНОСТ и ДОСТОЈАНСТВО. Без достојанства и безбедности нема нам живота.

Позитивни национализам представља лично укључивање у обнову и изградњу српског друштва, са идејом живота у својој земљи и заустављања одлазака најбољих из сопствене државе.

 

 

Ко сме – тај може!

Живимо у временима када речи више немају ону некадашњу, првобитну снагу. Зато се враћамо коренима, великим и јаким мислима, попут оних које је изговорио најомиљенији српски командант свих времена: „Живот је вечита борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред!“

Ове речи војводе Живојина Мишића, спартанског Шумадинца, који је рођен као тринаесто дете и једанаести син, сведоче о најбољем српском људском материјалу, несаломивом и непоткупљивом, неустрашивом и непобедивом.  Ове речи горе оптимизмом и чврстином карактера. Нека се и у нечему што се зове политиком зачује овај ултимативни поклич „похвале храбрости”. Храбрости не само пред пушчаним цевима и сталном могућношћу погибије, већ и оне много ређе и недовољно похваљене „грађанске храбрости”, која нам је данас потребна да се супротставимо све тоталитарнијој власти и изборимо за бољу будућност наше деце.

 

 

Уговор са Србијом

Србију у овој години на председничким изборима чекају политичке промене или даља пропаст. Двери не припадају политичким елитама ни 90-их ни 2000-их, које су пресудно утицале да се нађемо у овако незавидном положају. Представљамо нову генерацију српских политичара која никада није била на власти, има поштено зарађену факултетску диплому, није корумпирана и иза себе нема афере.

Нисмо отишли из ове земље. Остали смо овде да се боримо, да радимо, стварамо породицу и остварујемо свој сан о Србији у којој ће наша деца живети боље и срећније него ми.

Наш задатак је да грађанима Србије обезбедимо слободу, мир, правду, економски развој и сигурност, чувајући наш духовни и национални идентитет, бринући да останемо своји на своме. Наша је обавеза да бринемо и о свим Србима у окружењу и расејању, јер је Србија њихова матична држава.

Нема одступања од борбе за очување Косова и Метохије у саставу Србије, нема настављања овог погубног пута у ЕУ и НАТО, окрећемо се стратешкој сарадњи са Русијом и свим слободољубивим и родољубивим народима у Европи и свету. Да вратимо народу државу, да се народ поново пита и одлучује о својој судбини на референдумима. Немамо времена да будемо политички коректни и не желимо да слушамо налоге из ММФ-а и Брисела. Поносни на нашу историју, духовност и традицију, служићемо искључиво интересима свога народа и државе.

 

 

Наша је обавеза да проговоримо у име свих породичних људи Србије, како оних у браку тако и разведених и самаца, како оних са децом тако и оних који не могу да имају децу и којима је потребна помоћ државе, посебно самохраних мајки и очева, старачких и самачких домаћинстава, свих пензионера који су опљачкани од стране ове власти, свих људи са дипломом који немају посао или раде за исподпросечне плате попут просветних радника, свих који не могу да гледају како им деца и унуци одлазе у иностранство и не враћају се…

Без радног места и посла нема јаке породице. Без јаке породице нема јаке државе. Без јаке државе нема заштите Ваше безбедности. Ту сам да заступам и радим за Ваше интересе, за све наше породице, за све наше људе, за свако наше село и град, за сваки крај Србије, за сваког Србина света.

Зар је могуће да у 21. веку још увек немамо израђене социјалне карте становништва и систем социјалне заштите који неће дозволити да било ко у Србији умре од глади и зиме, без струје, воде и хране? Својим телима морамо спречити да било којој социјално угроженој породици у Србији буде искључена струја или да буду избачени на улицу из породичног дома због презадужености. Деца из сиромашних породица морају добити право на бесплатно школовање. Сваки грађанин Србије мора имати оверену здравствену књижицу, јер – у 21. веку – никоме не сме бити онемогућена здравствена заштита. Морамо истаћи, заштитити и подржати српску жену: од усклађивања мајчинства са пословном каријером, преко заштите здравља жена до развоја женског предузетништва и бриге за статус жена на селу. Материнство ће бити проглашено занимањем које држава помаже, а трудница и породиља најпривилегованијим особама у друштву. Јака породица значи јака Србија! Ако хоћемо јаку Србију – породица мора доћи на прво место у нашем друштву и држави, у нашим медијама, законодавству, здравственој и социјалној политици.

 

 

После 70 година лутања, постављамо српски национални интерес на прво место:

  • Борба против беле куге је државни приоритет број 1.
  • Залажемо се за враћање редовног служења војног рока, бољи материјални положај и јачање свих снага безбедности у Србији.
  • Сви Срби који живе ван Србије у најкраћем року добиће српски пасош и биће им олакшано бирачко право.
  • Ригорозном казненом политиком зауставићемо пљачку Србије од стране партијских паразита, тајкуна и банкара. Политичар на власти добиће вишеструко већу казну за учињено кривично дело мита и корупције, издаје и велеиздаје него обичан грађанин.
  • Нема више субвенција страним инвеститорима. Сва државна средства преусмерићемо домаћим привредницима и пољопривредницима.
  • Нема распродаје природних и привредних богатстава Србије. Телеком, ЕПС, Аеродром Београд, ПКБ, рудни и водни ресурси, лековите бање – морају остати у нашим рукама и бити стављени у функцију домаћег економског развоја.
  • Забранићемо да се пољопривредно земљиште продаје странцима.
  • Стране банке неће више моћи да вршљају по Србији и деру кожу с леђа нашем народу. Њихов екстрапрофит биће додатно опорезован и та средства преусмерићемо на побољшање услова рада и живота просветних радника и медицинског особља.
  • Пензионерима ће бити надокнађено све што им је ова власт отела у последње три године. Висина пензија биће на годишњем нивоу усклађивана са растом цена и животних трошкова.
  • Радићемо на бољем повезивању Србије, Црне Горе и Републике Српске, а никада нећемо заборавити Републику Српску Крајину и Србе који живе у Хрватској, Федерацији Босне и Херцеговине, Албанији и Македонији.

 

 

Ми све ово смемо да кажемо! Ми све ово можемо и умемо да спроведемо! Наше време тек долази!

Честитам Вам 18 година Двери! Постали смо пунолетни! Сазрели смо! Време је за велика дела! Време је за победу! Учинимо Србију поново великом!

Живела Србија, живеле Двери!

 

Бошко Обрадовић
председник Српског покрета Двери

 

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0