Двери честитале Дан народног јединства Њ.Е. Александру Чепурину

Двери честитале Дан народног јединства Њ.Е. Александру Чепурину

Поводом државног празника Дана народног јединства у амбасади Русије у Београду одржан је свечани пријем. Делегација Двери предвођена председником Бошком Обрадовићем и народним послаником Зораном Радојичићем, честитала је амбасадору Руске Федерације Њ.Е. Александру Чепурину празник са жељом да Руска Федерација остане прави пример истинске заједнице народа који се међусобно поштују и заједно живе.

У Руској федерацији живи више од 180 различитих народа. 80% су Руси, има 6 милиона Татара, 3 милиона Украјинаца, Белоруса, Немаца, севернокавкаских народа. Осим православне (90%), у њој су присутни фактички све остале религије (муслимана – до 9%).

Ипак Русија је научила да превазилази размимоилажења током 1152 година своје државности. Ни један народ и ни један језик нису изгубљени захваљујући поштеном односу према њима, њиховим традицијама, коренима.

Делегација Двери предвођена председником Бошком Обрадовићем и народним послаником Зораном Радојичићем, честитала је амбасадору Русије Њ.Е. Александру Чепурину празник са жељом да Руска Федерација остане прави пример истинске заједнице народа који се међусобно поштују и заједно живе.

Насупрот „Мелтинг поту“ америчке цивилизације која гута религијске, културне и етничке особености народа, стварајући Мек-Доналдс и Кока-Кола мутант-грађанство које раскида везе са својим идентитетом, Русија истрајава на уважавању различитости и заједничком животу многобројних народа, не дирајући у њихов идентитет и етно-културолошка обележја.

Тиме Русија показује да је светска велесила наслоњена на Византијске традиције поштовања људске слободе као највеће светиње.

Још једном честитамо државном врху и свим народима Руске федерације овај велики државни празник!

 

Информативна служба Српског покрета Двери

 

dveri-cestitke-cepurinu-sa-patrijarhom-2016-10-31

Његова Светост Патријарх Српски Г.Иринеј, Њ.Е. Амбасадор РФ у Србији, Александар Чепурин и председник Двери, Бошко Обрадовић

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0