Народ пита председничког кандидата Бошка Обрадовића

Народ пита председничког кандидата Бошка Обрадовића

У понедељак смо објавили питања која су грађани у великој акцији „Блица“ поставили председничким кандидатима, а од данас објављујемо њихове одговоре. Као што сте видели, грађани из свих крајева Србије су се баш потрудили и питања нису ни лака ни пријатна. Али, то је и био циљ наше акције – да кандидате за председника Србије помучимо, презнојимо и натерамо да ослушну глас народа. Данас објављујемо одговоре Бошка Обрадовића, председника Двери, а онда, редом, и осталих учесника изборне трке…

 

 1. Нажалост, због потпуне блокаде медија многи грађани нису у прилици да се информишу о нашем програму. Наш програм, преточен у слоган „Да живимо као људи“, заснива се на покретању сопствених снага, заустављању вишедеценијске пљачке Србије и усмеравању тих средстава на грађане Србије: покретање домаће привреде, развој високе технологије, унапређење здравствене заштите, врхунско бесплатно образовање, оживљавање села, заустављање миграције младих људи, заштиту породице, јер без јаке породице нема ни јаке Србије.

 

 1. Подршка Дверима расте. У условима опште медијске блокаде добили смо огромно поверење грађана и прилику да их заступамо у Скупштини и то није мали успех. Политика је процес и ништа озбиљно не може да се уради преко ноћи. Осим нас, нема друге опозиције Александру Вучићу и његовим сателитима и очекујемо да ће то народ препознати.

 

 1. Искорењивање непотизма и корупције спадају у кључне тачке нашег програма, уз ригорозне казне за све који такве преступе чине. Зато сам формирао антикорупцијски тим, који је већ почео са радом, и у Скупштини смо објавили прве доказе о спрези највишег државног руководства и криминала. Томе једном мора да се стане на пут ако мислимо да будемо модерна земља за 21.век. Једина шанса Србије су млади људи и квалитетно образовање, са потпуном реформом у тој области. Наше образовање је још на почетку 20. века, а свет се мења и рађају се нова занимања и изазови на које морамо имати одговор. Заступамо једнак развој и систем који почива на правди и праву. Жеља нам је да оживимо српска села, да имају сву инфраструктуру градова.

 

 

 1. Заустављањем велике пљачке Србије, зауздавањем страних банака и домаћинским управљањем буџетом имали бисмо довољно средстава да исправимо нечувену пљачку која је учињена нашим најстаријим суграђанима и људима који часно обављају свој посао, као што су лекари, војска, просветари, полиција. Терет штедње морају поднети најшира плећа, само у Србији сиротиња плаћа, а тајкуни не плаћају рачуне за струју и порез. Још јесенас смо поднели Скупштини на разматрање два предлога закона: први о укидању срамног Закона о привременој исплати пензија и други са изменама и допунама Закона о ПИО. Они се нису нашли на дневном реду захваљујући владајућој већини.

 

 1. Јавно мњење креира Вучић, па тако можете чути да смо НАТО агенти, амерички плаћеници, фашисти, насилници и разне друге клевете. Његова идеја је да све прекрије лажима. Ми једини имамо програм који даје шансу Србији. Ми никада нисмо учествовали у вишедеценијском пљачкашком походу на Србију, нисмо били на власти, немамо афере нити купљене дипломе. Остали смо овде у Србији да се боримо за свој народ и своје породице. Уместо да се обрачуна са криминалом, Вучић га је промовисао и унапредио. Према рачуници наших економских стручњака, за време његове владавине свака породица у Србији је оштећена за 100.000 евра, директно и индиректно.

 

 1. Српска радикална странка је матица СНС, која је склепана негде ван Србије и против Србије како би се народ превео жедан преко воде. Шешељ има договор са Вучићем, а недавно је и сам Шешељ изјавио да би ради “стабилности” подржао Вучића да остане председник Владе, ако би он победио на председничким изборима. Је ли то опозиција? Ми говоримо о нашем програму, а на нападе и лажи Вучића и његових сателита одговарамо истином.

 

 1. За Србију нема другог пута, осим да се окрене себи и својим огромним потенцијалима. Ми никада нисмо и никада нећемо мењати основе нашег програма, а то је јака породица у јакој Србији. Озбиљно планирамо да га спроведемо ако нам грађани укажу поверење. Немамо више времена за губљење.

 

 

 1. Нико у Србији не треба да буде сам, зато се боримо за Србију која ће бити увек уз своје грађане и у невољи и у радости. Посебно се залажемо за јачање улоге жене, економско оснаживање и сву неопходну подршку које једно савремено друштво може приуштити жени, била она сама или не. По мени, кључни проблем који морамо хитно да решимо је усклађивање мајчинства и пословне каријере, као и статус жена које су остале да живе и подижу породицу на селу.

 

 1. То је универзално људско право, темељ нашег Устава. Медијска машинерија Александра Вучића и његових претходника успела је делимично да сатанизује наш покрет и да уплаши грађане Дверима. Чињеница да нисмо за одржавање шетњи хомосексуалаца пренета је не као наша жеља да се промовишу породичне, традиционалне вредности већ пласирана да би застрашила грађане. Ако се сећате, док је Александар Вучић био опозиција и дириговао хулиганима, тај скуп није могао да се одржи, а када су му стране газде наредиле да мора, онда је зауздао своје батинаше и он је одржан уз енормне трошкове за буџет Србије.

 

 1. Ово није питање за мене. Ово је питање за моје противкандидате. Верујем у подршку народа и верујем да улазим у други круг.

 

 1. Кандидовао ме је народ, подршком на изборима. Те гласове не можемо изневерити и зато се залажемо да се што више чује и види за шта се залажемо и да за Србију постоји шанса и излазак из спирале пропасти у којој нас држе и ова и претходне власти.

 

 1. Ја сам Бошко Обрадовић, подижем петоро деце са супругом, родољуб и човек који верује да уз помоћ вредног и честитог народа, са поносном историјом, може сачувати Србију на раскршћу цивилизација и за сву нашу децу оставити уређену државу из које се не бежи, већ достојанствено живи од свог рада. Ја сам човек који је препознао и први кандидовао политику модерне Србије за 21.век, која је део нове Европе после ЕУ.

 

Извор: Блиц

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0