Обрадовић из Москве: Време сарадње са Русијом тек долази – то је најважнији задатак будућег српског председника

Обрадовић из Москве: Време сарадње са Русијом тек долази – то је најважнији задатак будућег српског председника

Председнички кандидат Српског покрета Двери Бошко Обрадовић налази се у дводневној посети Москви.

У делегацији Двери су и народни посланик и члан Председништва Двери Зоран Радојичић и Стефан Свркота, члан Савета Двери за спољну политику. Првог дана посете Бошко Обрадовић је био гост Државне Думе Руске Федерације, где се сусрео са председником скупштинског комитета за међународне односе Леонидом Едуардовичем Слуцким и председником скупштинског комитета за физичку културу, спорт, туризам и омладину Михаилом Владимировичем Дегтјарјовим.

 

 

У срдачном разговору Обрадовића и Дегтјарјова потврђена је оријентација обе стране ка још бољим и јачим односима између Србије и Русије.

 

 

Бошко Обрадовић је истакао да има шта да се научи из руске политике према одржавању здраве физичке културе нације, промоцији и улагању у спорт, посебно у сусрет Светском првенству у фудбалу 2018, до кога је остало још 456 дана. Обрадовић је добио позив Дегтјарјова да буде његов гост на Светском првенству у фудбалу у Русији идуће године:

 

 

Подршка коју Русија даје породицама са више деце представља велики пример за Србију и доказ да је активним мерама државне помоћи могуће зауставити белу кугу и процес изумирања становништва преокренути у правцу рађања и појачаног наталитета. Сви они који туристички посете Русију или Србију, чак и ако су имали одређене предрасуде према нашим земљама, заљубе се у њих и то је велика развојна шанса за туризам у обе државе.

 

Бошко Обрадовић са председником скупштинског комитета
за физичку културу, спорт, туризам и омладину Михаилом Владимировичем Дегтјарјовим

Михаил Владимирович Дегтјарјов пожелео је председничком кандидату Двери успех у даљем раду и све већу подршку у српском народу, оцењујући да се радује уласку Двери у Народну скупштину. Он је поздравио свог друга Бошка Обрадовића као нову генерацију српских политичара која заступа идеје породичних вредности, православља и народности, без прекокеанске или бриселске подршке.

 

Леван Васадзе, пријатељ Двери из Грузије и председник Грузијског демографског друштва

Као кандидат Двери за председника Србије Обрадовић се захвалио руским домаћинима на пријему и истакао да су везе између Србије и Русије нераскидиве и да је најважнији задатак будућег српског председника да ради на проширивању стратешке сарадње наше две државе, чије време тек долази.

Председнички кандидат Двери, на крају дана сусрео се и са Сергејом Глазјевим, саветником председника Путина за економска питања, у најстаријем московском манастиру Високопетровском.

 

Са Сергејом Глазјевим, саветником председника Путина за економска питања,
у најстаријем московском манастиру Високопетровском

Председник Двери, данас наставља своју радну посету Москви, а детаљи о данашњој посети биће објављени у току дана.

 

Информативна служба Српског покрета Двери

 

 

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0