Obradović iz Moskve: Vreme saradnje sa Rusijom tek dolazi – to je najvažniji zadatak budućeg srpskog predsednika

Obradović iz Moskve: Vreme saradnje sa Rusijom tek dolazi – to je najvažniji zadatak budućeg srpskog predsednika

Predsednički kandidat Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović nalazi se u dvodnevnoj poseti Moskvi.

U delegaciji Dveri su i narodni poslanik i član Predsedništva Dveri Zoran Radojičić i Stefan Svrkota, član Saveta Dveri za spoljnu politiku. Prvog dana posete Boško Obradović je bio gost Državne Dume Ruske Federacije, gde se susreo sa predsednikom skupštinskog komiteta za međunarodne odnose Leonidom Eduardovičem Sluckim i predsednikom skupštinskog komiteta za fizičku kulturu, sport, turizam i omladinu Mihailom Vladimirovičem Degtjarjovim.

 

 

U srdačnom razgovoru Obradovića i Degtjarjova potvrđena je orijentacija obe strane ka još boljim i jačim odnosima između Srbije i Rusije.

 

 

Boško Obradović je istakao da ima šta da se nauči iz ruske politike prema održavanju zdrave fizičke kulture nacije, promociji i ulaganju u sport, posebno u susret Svetskom prvenstvu u fudbalu 2018, do koga je ostalo još 456 dana. Obradović je dobio poziv Degtjarjova da bude njegov gost na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji iduće godine:

 

 

Podrška koju Rusija daje porodicama sa više dece predstavlja veliki primer za Srbiju i dokaz da je aktivnim merama državne pomoći moguće zaustaviti belu kugu i proces izumiranja stanovništva preokrenuti u pravcu rađanja i pojačanog nataliteta. Svi oni koji turistički posete Rusiju ili Srbiju, čak i ako su imali određene predrasude prema našim zemljama, zaljube se u njih i to je velika razvojna šansa za turizam u obe države.

 

Boško Obradović sa predsednikom skupštinskog komiteta
za fizičku kulturu, sport, turizam i omladinu Mihailom Vladimirovičem Degtjarjovim

Mihail Vladimirovič Degtjarjov poželeo je predsedničkom kandidatu Dveri uspeh u daljem radu i sve veću podršku u srpskom narodu, ocenjujući da se raduje ulasku Dveri u Narodnu skupštinu. On je pozdravio svog druga Boška Obradovića kao novu generaciju srpskih političara koja zastupa ideje porodičnih vrednosti, pravoslavlja i narodnosti, bez prekokeanske ili briselske podrške.

 

Levan Vasadze, prijatelj Dveri iz Gruzije i predsednik Gruzijskog demografskog društva

Kao kandidat Dveri za predsednika Srbije Obradović se zahvalio ruskim domaćinima na prijemu i istakao da su veze između Srbije i Rusije neraskidive i da je najvažniji zadatak budućeg srpskog predsednika da radi na proširivanju strateške saradnje naše dve države, čije vreme tek dolazi.

Predsednički kandidat Dveri, na kraju dana susreo se i sa Sergejom Glazjevim, savetnikom predsednika Putina za ekonomska pitanja, u najstarijem moskovskom manastiru Visokopetrovskom.

 

Sa Sergejom Glazjevim, savetnikom predsednika Putina za ekonomska pitanja,
u najstarijem moskovskom manastiru Visokopetrovskom

Predsednik Dveri, danas nastavlja svoju radnu posetu Moskvi, a detalji o današnjoj poseti biće objavljeni u toku dana.

 

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

 

 

Podeli naShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0