Обрадовић: Не признајем Вучића као председника, бојкот избора док се не промене изборни услови

Обрадовић: Не признајем Вучића као председника, бојкот избора док се не промене изборни услови

Не признајем резултате председничких избора. У овој борби сам био усамљен у току изборне ноћи, али већ од понедељка више десетина хиљада младих људи свакодневно на улицама Србије кличе исту мисао: „Вучићу, лопове, покрао си изборе!ˮ

Вучић је покрао изборе: од почетка до краја изборног процеса. Не признајем Вучића као председника државе. Позивам све остале председничке кандидате да се изјасне по овом питању. Ако наши представници у РИК-у гласају против коначних резултата председничких избора – избори морају бити поништени и поновљени.

 

 

Ово је веома једноставан тест за све нас: ко је права опозиција, а ко ради за Вучића. Чији представник у РИК-у гласа за коначне резултате ових покрадених избора – тај није опозиција већ је најобичнији Вучићев слуга. И Војислав Шешељ, који је донедавно отворено подржавао Вучића, јуче се изјаснио да су избори покрадени и подржао студентске захтеве. Вучићу је остао само Паровић са 0,4% подршке у бирачком телу Србије. Ако сви остали из опозиције гласају против коначних резултата избора, власт неће имати већину да прогласи коначне изборне резултате и председнички избори морају бити поништени и поновљени. Такође, у међувремену до гласања о проглашењу коначних изборних резултата на хиљаде грађана може упутити приговоре РИК-у због антиуставног Упутства о начину гласања на КиМ, медијског мрака, притиска на бираче и других елемената изборних нерегуларности.

 

 

Истовремено, позивам све опозиционе председничке кандидате, покрете и странке да седнемо за заједнички сто, договоримо се и обавежемо да нико више неће изаћи нити на једне изборе у Србији док се не промене изборни услови и испуне захтеви студентских протеста. Без смене уредника информативних програма у РТВ-у и РТС-у, договора о равноправном медијском третману свих изборних учесника, ТВ дуелима и сучељавањима власти и опозиције на свим телевизијама са националном фреквенцијом као јавним добром, смене одговорних у РЕМ-у и РИК-у, као и сређивања бирачког списка – више не сме да буде избора у Србији, и од тога не смемо одступити као опозиција.

 

 

Немам ништа против ванредних парламентарних избора већ у јулу. То је сјајна прилика да срушимо Вучићеву власт и добијемо нову Владу коју ће формирати садашња опозиција. Али на те изборе не треба излазити ако се не испуне студентски захтеви са протеста и ако не дође до промена изборних услова које тражимо. Па, нека Вучић изађе на изборе са свеукупно 25% грађана Србије који су за све странке власти заједно и доживи крах. Ово је други једноставан тест да видимо ко је права опозиција, а ко део Вучићеве екипе на власти. Сматрам да смо са ова два потеза матирали и победили Вучића и пре него буде покушао да на силу буде изабран за председника државе после невиђене изборне тортуре и крађе.

 

Инфо служба Српског покрета Двери

 

 

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0