Boško Obradović: Od danas je jasno ko je vlast, a ko opozicija u Srbiji

Boško Obradović: Od danas je jasno ko je vlast, a ko opozicija u Srbiji

Čim vlast već u kontinuitetu od godinu dana odbija formiranje skupštinskog Anketnog odbora i za prošlogodišnje parlamentarne izbore i za ovogodišnje predsedničke izbore, koji bi ispitivao sve neregularnosti u izbornim procesima, jasno je da su izbori bili pokradeni i da ih ne smemo priznati –  rekao je Boško Obradović na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Narodnoj skupštini.

„Poslanička grupa Dveri juče je predala Narodnoj skupštini predlog za formiranje novog skupštinskog Anketnog odbora koji bi ispitivao sve neregularnosti koje se tiču predsedničkih izbora 2017. godine. I videli ste danas da je već koliko puta do sada vladajuća većina odbila naš zahtev da se po hitnom postupku na dnevni red današnjeg zasedanja Skupštine učvrsti i predlog formiranja Anketnog odbora za ispitivanje izbornih neregularnosti. To je za mene uvek bio n najbolji dokaz da oni nešto kriju, jer da vlast nema šta da krije ona bi učestvovala u formiranju tog odbora i probala da ubedi javnost da ni do kakve krađe nije došlo. Međutim, ovako je jasno da su izbori bili pokradeni“ – rekao je Obradović.

 

 

On je dodao da je posebno karakteristično to, da je prošle godine i šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović predložio formiranje takvog odbora, ali je vlast glasala protiv sopstvenog predloga i time nas definitivno uverila da lažu, kradu i nameštaju izborni rezultat.

 

 

„Šta oni kriju? Ono što svi mi znamo. Imamo neažuriran jedinstveni birački spisak na kome i mrtve duše glasaju za SNS, medijsku neravnopravnost, ukinute sve političke emisije i debate, i apsolutno ćutanje REM-a, koji ima obavezu da obezbedi ravnopravan tretman svih kandidata. A vlast je odbila i moj predlog za formiranje skupštinskog Nadzornog odbora za praćenje izbornih neregularnosti. Dakle, jasno je da su imali cilj od početka da pokradu izbore. Ne priznajem rezultate pokradenih predsedničkih izbora“ – istakao je predsednik Dveri.

 

 

Obradović je rekao da je ovo i zvaničan stav poslaničke grupe Dveri nakon sinoćne zvanične sednice RIK-a, gde je proglašena, kako je rekao, pokradena Vučićeva pobeda, a da su mu u tome pomogli, glasajući za njegovu pobedu i članovi RIK-a iz redova SRS-a, Nenada Čanka, Vučićevog predsedničkog kandidata Miroslava Parovića i na žalost DSS-a.

„Čega se vi plašite gospodo iz vlasti, koji ste na ovim izborima, zbirno dobili 300 hiljada glasova manje nego što je vlast dobila pre samo godinu dana? To oni žele da sakriju. Da su dobili 300 hiljada glasova manje, da su se oko jednog kandidata okupile sve stranke vlasti i da su im u svemu pomogli predstavnici Srpske radikalne stranke, Nenad Čanak, Miroslav Parović i na žalost DSS.

 

 

Zaista ne razumem, kako neko iz opozicije može da kaže da su ovi izbori fer i pošteni . Ne mogu da razumem da neko može da glasa za rezultat takvih izbora. I sam Šešelj je rekao kako radikali trpe pritiske na lokalu, da im otimaju članove, mandate, ali sada je jasno da je to samo zajednički dogovor Vučića i Šešelja, koji je danas postao i javna slika njihovog međusobnog dogovora, i to više nije nikakva tajna“ – dodao je Obradović.

 

 

Obradović je još rekao da će Dveri nastaviti na ovome da insistiraju i da će se na svakoj narednoj sednici naći predlog i pitanje za formiranje Anketnog odbora.

„Naš stav je jasan. Ne smemo priznati ove izbore i ne smemo izaći ni na jedne sledeće izbore ako se ne promene izborni uslovi, jer su oni unapred pokradeni i to je moj predlog čitavoj opoziciji, da stavimo sve naše razlike po strani i stanemo u zajedničku odbranu fer u poštenih izbora“ – zaključio je Boško Obradović.

 

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

 

 

Podeli naShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0