Обрадовић: Увешћемо ред и вратићемо достојанство српском раднику

Обрадовић: Увешћемо ред и вратићемо достојанство српском раднику

Економија ће бити у служби отварања нових радних места у домаћој производњи. Српски предузетник и пољопривредник долазе у први план. Смањићемо порезе и доприносе на зараде запослених, а новоотворене фирме биће ослобођене плаћања пореза у првим годинама рада – рекао је председнички кандидат Двери, приликом посете Пироту.

Председнички кандидат Двери, Бошко Обрадовић, дао је изјаву испред некад једног од највећих индустријских гиганата, фабрике Први мај – Пирот.

Он је истакао да све снаге наше државе, државне субвенције, пореске олакшице, државне гаранције, кредите Развојне инвестиционе банке коју морамо основати, морају бити преусмерена од страног инвеститора ка домаћем произвођачу.

„Данас управо стојимо испред некадашњег индустријско-привредног гиганта Први мај –Пирот. Некадашњи овај гигант имао је и свог лекара и свог фризера и своју библиотеку, свој хотел, и свој раднички музеј, организована летовања и зимовања, и оно што је најинтересантније, свој вртић, за децу својих радника.

Данас иза нас стоји једна обична привредна пустош. После две пропале пљачкашке приватизације у којој је отпуштено 1.328 радника, данас овде практично нема било какве привредне активности.

 

 

Нико није одговарао што је комплетна ова имовина уништена. Ово је слика Вучића и Динкића. И овде су давали по пет хиљада евра за свако радно место страној компанији. Та страна компанија купила је ову фабрику за два милиона евра, а од државе добила шест и по милиона за запошљавање нових радника“ – додао је Обрадовић.

Обрадовић је истакао да ће као будући председник Србије увести ред и вратити достојанство српском раднику.

„Домаћи привредник ће доћи у први план. И никада више нећемо паре из нашега буџета бацати на стране инвеститоре који долазе у Србију, да би свој профит изнели у иностранство и да не би плаћали порез на остварену добит у Србији“ – рекао је Бошко Обрадовић.

Он је истакао да само српски председник може се избори да сви радници у Србији раде и живе од свога рада.

„Зауставићемо велику пљачку Србије, коју више од двадесет година спроводе страначки паразити у спрези са странцима и домаћим мафијашима. Донећемо Закон о пореклу имовине свих политичара и тајкуна. Казне за злоупотребу државног положаја биће ригорозне“ – закључио је председнички кандидат Двери, Бошко Обрадовић.

 

Информативна служба Српског покрета Двери

 

 

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0