Obradović: Uvešćemo red i vratićemo dostojanstvo srpskom radniku

Obradović: Uvešćemo red i vratićemo dostojanstvo srpskom radniku

Ekonomija će biti u službi otvaranja novih radnih mesta u domaćoj proizvodnji. Srpski preduzetnik i poljoprivrednik dolaze u prvi plan. Smanjićemo poreze i doprinose na zarade zaposlenih, a novootvorene firme biće oslobođene plaćanja poreza u prvim godinama rada – rekao je predsednički kandidat Dveri, prilikom posete Pirotu.

Predsednički kandidat Dveri, Boško Obradović, dao je izjavu ispred nekad jednog od najvećih industrijskih giganata, fabrike Prvi maj – Pirot.

On je istakao da sve snage naše države, državne subvencije, poreske olakšice, državne garancije, kredite Razvojne investicione banke koju moramo osnovati, moraju biti preusmerena od stranog investitora ka domaćem proizvođaču.

„Danas upravo stojimo ispred nekadašnjeg industrijsko-privrednog giganta Prvi maj –Pirot. Nekadašnji ovaj gigant imao je i svog lekara i svog frizera i svoju biblioteku, svoj hotel, i svoj radnički muzej, organizovana letovanja i zimovanja, i ono što je najinteresantnije, svoj vrtić, za decu svojih radnika.

Danas iza nas stoji jedna obična privredna pustoš. Posle dve propale pljačkaške privatizacije u kojoj je otpušteno 1.328 radnika, danas ovde praktično nema bilo kakve privredne aktivnosti.

 

 

Niko nije odgovarao što je kompletna ova imovina uništena. Ovo je slika Vučića i Dinkića. I ovde su davali po pet hiljada evra za svako radno mesto stranoj kompaniji. Ta strana kompanija kupila je ovu fabriku za dva miliona evra, a od države dobila šest i po miliona za zapošljavanje novih radnika“ – dodao je Obradović.

Obradović je istakao da će kao budući predsednik Srbije uvesti red i vratiti dostojanstvo srpskom radniku.

„Domaći privrednik će doći u prvi plan. I nikada više nećemo pare iz našega budžeta bacati na strane investitore koji dolaze u Srbiju, da bi svoj profit izneli u inostranstvo i da ne bi plaćali porez na ostvarenu dobit u Srbiji“ – rekao je Boško Obradović.

On je istakao da samo srpski predsednik može se izbori da svi radnici u Srbiji rade i žive od svoga rada.

„Zaustavićemo veliku pljačku Srbije, koju više od dvadeset godina sprovode stranački paraziti u sprezi sa strancima i domaćim mafijašima. Donećemo Zakon o poreklu imovine svih političara i tajkuna. Kazne za zloupotrebu državnog položaja biće rigorozne“ – zaključio je predsednički kandidat Dveri, Boško Obradović.

 

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

 

 

Podeli naShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0