Обрадовић: Верујем у српски спорт, верујем у младе људе, верујем у будућност Србије

Обрадовић: Верујем у српски спорт, верујем у младе људе, верујем у будућност Србије

Светска шампионка у саватеу, Ивана Попов, предавши Бошку Обрадовићу своје рукавице, са којима је постала светски првак, пожелела му је да са њима крене у борбу за председника Србије и пожелела срећу на председничким изборима. Рекла је да верује да ће као будући председник Србије омогућити не само њима спортистима, већ и свим грађанима Србије, да живе као људи.

 

 

Председнички кандидат Двери, Бошко Обрадовић, разговарао је синоћ са спортистима града Зрењанина, који су за државу Србију постигли светске и европске резултате, а налазе се на самој ивици опстанка, јер ни град ни републичка власт не препознаје њихов рад и заслуге.

„Данас у Србији имамо врхунске спортисте, врхунске, програмере, врхунске инжињере, али немамо државу. Немамо власт која брине о младима. Млади нам одлазе из Србије. Држава посебно мора да брине о здравим стиловима живота, о аматерском, школском и професионалном спорту и посебно о нашим шампионима, који проносе славу наше отаџбине широм Европе и света, баш као ови млади људи које сам данас упознао у Зрењанину из клуба борилачких спортова „Интернационал“ и Савате клуба „Банат“ – рекао је Бошко Обрадовић.

 

 

Обрадовић је рекао да они морају да имају услове за нормално тренирање и такмичење, и да они као и читава Србија морају да добију нормалне услове за живот, и да му је велика част да данас стоји поред неколико светских, европских и државних шампиона.

„Зато држава треба да стане иза спорта и обезбеди спортску инфраструктуру. Од свих нивоа, републичког, покрајинског, локалног, Србија мора да стане иза својих шампиона, посебно младих, који тек долазе, да их склонимо са улица и укључимо у спорт, да би живели као људи“ – наставио је председник Двери.

 

 

Обрадовић је додао да спорт мора да буде бесплатан и доступан за све. Да телесно вежбање постане одлика наше нације, како би били способни и поново спремни за велика дела, и истакао да врхунски тренери треба да добију плату од државе за свој рад, а не да тренирају у катастрофалним условима.

„Верујем у српску омладину, верујем у младе људе, верујем у будућност Србије. И сигуран сам да са њима имамо велику и успешну будућност. И зато сам дошао у Зрењанин, град спорта, да посетим ове шампионе, и да им пружим подршку, као и њиховим тренерима, да им честитам, на борби и љубави према својој земљи, јер тренирају у изузетно тешким условима, а постижу светске резултате.

 

 

И невероватна је чињеница, да ова млада дама, троструки светски и двоструки европски шампион, мастер физичке културе, не може да нађе посао у свом родном граду. То је права слика односа актуелне власти према врхунским спортистима у Србији. Као будући председник Србије, обавезујем се да ћу утицати да врхунски спортисти буду под заштитом државе и да се новац клубовима распоређује, не по страначкој припадности већ по медаљама и резултатима које освајају на такмичењима“ – закључио је Обрадовић.

 

Информативна служба Српског покрета Двери

 

 

 

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0