Obradović: Vratiću ugled prosvetnim radnicima

Obradović: Vratiću ugled prosvetnim radnicima

Moramo poboljšati materijalni položaj prosvetnih radnika u Srbiji i moramo  vratiti autoritet i dostojanstvo srpskom učitelju, nastavniku i profesoru – rekao je predsednički kandidat Dveri, Boško Obradović.

U petak 17. marta 2017. godine, prosvetni radnici su, u organizaciji Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, još jednom, po ko zna koji put, izašli na ulice sa namerom da ukažu Vladi Srbije na položaj u kome se nalaze. Ovoga puta razlog za protest bio je i podsećanje vlastodržaca na neispunjena obećanja iz 2015. godine.

Govornici su se osvrnuli na pogubnu politiku Vlade prema školstvu i pozvali nadležnog ministra da ispuni ono što je njegov prethodnik obećao pre dve godine. Profesori su precizno izračunali koliko im je ova Vlada smanjila plate, a koliko vratila. I pokazalo se da je ova računica tačnija od one kojom maše premijer. Podsetili su i na neisplaćene, a obećane nagrade. Pored materijalnog položaja, ono što tišti najobrazovaniji sloj ovoga naroda je i odnos društva prema ovoj profesiji. Navedeni su skori primeri nasilnog ponašanja prema profesorima od strane učenika i roditelja i zatraženo da nadležni organi zaštite profesore na njihovom radnom mestu.

 

 

Predsednički kandidat Dveri, Boško Obradović, prisustvovao je protestu prosvetnih radnika i tom prilikom rekao da godinama unazad odlazi na opravdane proteste prosvetnih radnika u Srbiji, jer su oni danas najviše poniženi od ove vlasti.

„Vlada Aleksandra Vučića, ponizila je čitav srednji sloj u Srbiji smanjenjem plata i penzija, a prosvetni radnici koji su najviše obrazovani sloj stanovnioštva, imaju platu ispod republičkog proseka.

 

 

Zato sam i danas ovde, da pružim punu podršku ovom protestu prosvetnih radnika. Moramo poboljšati materijalni položaj prosvetnih radnika u Srbiji i moramo  vratiti autoritet i dostojanstvo srpskom učitelju, nastavniku i profesoru“ – rekao je Boško Obradović.

Obradović je istakao da Dveri još od 2012. godine smatraju, da je najbolji program reformi srpskog obrazovanja, program za stabilan prosvetni sistem, koji je izradila Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, jedan od najboljih sindikata u Srbiji.

„Ovaj sindikat treba da da i budućeg ministra prosvete, kada se Dveri budu pitale i odlučivale“ – zaključio je Obradović.

 

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

 

 

Podeli naShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0