Обрадовић: Жене у Србији на овим изборима имају за кога да гласају

Обрадовић: Жене у Србији на овим изборима имају за кога да гласају

Мој је задатак, да као будући председник Србије, станем у заштиту савремене српске жене, било да живи на селу или у граду, и да креирам такву атмосферу у друштву и држави, да она буде на подршци женама и свега онога што је интерес савремене српске жене – рекао је председнички кандидат Двери, Бошко Обрадовић.

Обрадовић је у оквиру своје председничке кампање, посетио породично домаћинство у Богатићу код Шапца, јер је, како је рекао, желео да се сусретне са животом жена на селу, различитих старосних доби, породичног статуса и порекла.

„Оно што је заиста проблем жена данас на селу, у граду, било да су старије или млађе, свеједно, то никад није тема, о томе се не говори у нашим медијима, тога нема у политичким програмима. То мора да се промени. Жена је данас понижена и незаштићена.

По мени, је у ствари највећи проблем жене данас, усклађивање мајчинства и пословне каријере.

Дакле, како жена да не жртвује једно или друго, то је кључно питање данас“ – рекао је председник Двери.

Он је истакао да држава мора да помогне женама, да не добију отказ када остану у другом стању и да морају да добију посао, али и да се остваре као мајке.

„Како данас жена, у оваквом систему, да усклади све то и како да се оствари као мајка, а да не занемари свој интелектуални развој и пословну каријеру и струку?

То је мој задатак, да као будући председник Србије, станем у заштиту савремене српске жене, било да живи на селу или граду, и да креирам такву атмосферу у друштву и држави, да она буде на подршци женама и свега онога што је интерес савремене српске жене.

Зато сам уверен да жене у Србији, на овим изборима имају за кога да гласају“ – закључио је Бошко Обрадовић

 

Информативна служба Српског покрета Двери

 

 

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0