Obradović: Žene u Srbiji na ovim izborima imaju za koga da glasaju

Obradović: Žene u Srbiji na ovim izborima imaju za koga da glasaju

Moj je zadatak, da kao budući predsednik Srbije, stanem u zaštitu savremene srpske žene, bilo da živi na selu ili u gradu, i da kreiram takvu atmosferu u društvu i državi, da ona bude na podršci ženama i svega onoga što je interes savremene srpske žene – rekao je predsednički kandidat Dveri, Boško Obradović.

Obradović je u okviru svoje predsedničke kampanje, posetio porodično domaćinstvo u Bogatiću kod Šapca, jer je, kako je rekao, želeo da se susretne sa životom žena na selu, različitih starosnih dobi, porodičnog statusa i porekla.

„Ono što je zaista problem žena danas na selu, u gradu, bilo da su starije ili mlađe, svejedno, to nikad nije tema, o tome se ne govori u našim medijima, toga nema u političkim programima. To mora da se promeni. Žena je danas ponižena i nezaštićena.

Po meni, je u stvari najveći problem žene danas, usklađivanje majčinstva i poslovne karijere.

Dakle, kako žena da ne žrtvuje jedno ili drugo, to je ključno pitanje danas“ – rekao je predsednik Dveri.

On je istakao da država mora da pomogne ženama, da ne dobiju otkaz kada ostanu u drugom stanju i da moraju da dobiju posao, ali i da se ostvare kao majke.

„Kako danas žena, u ovakvom sistemu, da uskladi sve to i kako da se ostvari kao majka, a da ne zanemari svoj intelektualni razvoj i poslovnu karijeru i struku?

To je moj zadatak, da kao budući predsednik Srbije, stanem u zaštitu savremene srpske žene, bilo da živi na selu ili gradu, i da kreiram takvu atmosferu u društvu i državi, da ona bude na podršci ženama i svega onoga što je interes savremene srpske žene.

Zato sam uveren da žene u Srbiji, na ovim izborima imaju za koga da glasaju“ – zaključio je Boško Obradović

 

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

 

 

Podeli naShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0