Бошко Обрадовић: Све нас је више који не желимо да живимо у мраку и лажи

Бошко Обрадовић: Све нас је више који не желимо да живимо у мраку и лажи

Дакле против ове власти нисам само ја, него и Удружење синдиката пензионера, синдикати просветних радника, војника, полицајаца, младих, грађанство и студенти, који не желе више да живе у лажи и мраку који сте ви створили – рекао је Бошко Обрадовић да данашњем заседању Народне скупштине.

„Предлажем да се донесе Резолуција о геноциду НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима  у Другом светском рату. Невероватно је да бар макар око овога не можемо да постигнемо консензус и ову тачку дневног реда ставимо на разматрање и Народна скупштина Републике Србије осуди геноцид који је над Србима извршен у НДХ. Веровали или не, поштовани грађани Србије, никада ни један политичка ни државна институција Србије, ни једно законодавно тело ни један највиши орган ове државе није разматрао тему геноцида над Србима у НДХ“ – рекао је Бошко Обрадовић.

Он је додао да ће власт гласати против сваког предлога опозиције само зато што долази из редова опозиције, без обзира да ли је тај предлог исправан и има смисла.

Двери су предложиле и предлог измене Закона о престанку важења закона о привременом исплаћивању пензија.

„Наша је обавеза да бринемо о усклађивању висине пензија са трошковима живота. Ви сте оваквим вашим деловањем довели у питање економску сигурност пензионера и најстаријих становника Србије. Ви већ годинама не усклађујете трошкове живота које они имају са висином исплате њихових пензија. Ви сте им практично и отели пензије. На пример онај ко је имао пензију тридесет хиљада динара, за три године сте му отели више од тридесет хиљада. Ви сте преотели Управни одбор ПИО фонда и ушли сте у процес приватизације једног од наших преосталих стратешких, привредних и природних богатстава, а то су наше лековите бање, рехабилитациони центри, специјалне болнице, које су у власништву ПИО фонда. Тренутно су тужбе против државе Србије са намером да се спречи распродаја вредне имовине ПИО фонда, и у 27 случајева у 15 је потврђено власништво ПИО фонда, а за осталих 12 се чека развој ситуације. Дакле, ви нисте власници лековитих бања и немате право да их продајете“ – истакао је Обрадовић.

Обрадовић је још рекао да смо у овом највишем државном дому, Народној скупштини, који је био укинут у претходних месец и по дана, формирали Анкетни одбор за утврђивање нерегуларности на прошлогодишњим ванредним парламентарним изборима, не би нам се те нерегуларности поновиле на недавно одржаним председничким изборима.

„Све оно на шта смо указивали пре годину дана поновило се и на овим изборима и драго нам је да је владајућа већина одбила наш предлог за формирање Анкетног одбора, који би утврдио истину о изборним нерегуларностима. То је доказ да смо у праву. Јер да немате шта да кријете ви бисте учествовали у формирању тог одбора. И напредњаци су предложили формирање одбора, а онда гласали против свог предлога. Што најбоље показује колико се они плаше истине. Почевши од неажурираног бирачког списка на коме су многе мртве душе гласале за СНС, медијске неравноправности, блокаде медија, где није било никаквих дебата ни сучељавања кандидата, па даље ћутање РЕМ-а  и скандалозно понашање већине у РИК-у, који већ годинама доноси антиуставно Упутство о гласању на КиМ. И само због овог Упутства би ови председнички избори морали бити поништени. Зато не признајем председничке резултате ових избора и зато не признајем Александра Вучића као председника“ – рекао је председник Двери.

„Дакле против ове власти нисам само ја, него и Удружење синдиката пензионера, синдикати просветних радника, војника, полицајаца, младих, грађанство и студенти, који не желе више да живе у лажи и мраку који сте ви створили.“ – закључио је Бошко Обрадовић.

 

Информативна служба Српског покрета Двери

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0