Бошко Обрадовић: Зашто Маја Гојковић мора бити смењена?

Бошко Обрадовић: Зашто Маја Гојковић мора бити смењена?

Маја Гојковић је један од симбола корумпиране, бахате, недемократске и прелетачке природе власти Александра Вучића и СНС. Постоји много разлога за њену хитну смену:

  1. Данас је тек први радни дан Народне скупштине Републике Србије у 2017. години, из разлога што је председник Народне скупштине, Маја Гојковић, прекинула редовно пролећно заседање које је требало да почне 1. марта.
  2. Одлуку о укидању рада Народне скупштине Маја Гојковић је донела на наговор председника Владе, Александра Вучића, иако је Народна скупштина, као законодавна власт, изнад Владе као извршне власти.
  3. Приликом утврђивања дневног реда, владајућа већина на челу са Мајом Гојковић, константно одбија да стави на дневни ред више од 50 законских предлога које су поднели опозициони народни посланици и посланичке групе. На овај начин председник Народне скупштине укида чак и могућност расправе о изузетно важним друштвеним темама.
  4. Маја Гојковић намерно заказује седнице средом и петком, како би избегла уторак и четвртак, када на почетку скупштинског заседања народни посланици имају право да постављају посланичка питања.
  5. Маја Гојковић систематски месецима уназад избегава заказивање скупштинског заседања последњег четвртка у месецу, како Влада Србије не би имала обавезу да дође у парламент и одговара на посланичка питања.
  6. Маја Гојковић већ месецима не заказује нити једну од посебних седница на актуелне теме, које су захтеване од стране опозиционих посланичких група. До сада је опозиција тражила више од 10 посебних седница на актуелне теме. Према Пословнику о раду Народне скупштине, председник скупштине је обавезан да најмање једном месечно закаже посебну седницу на актуелну тему на захтев народних посланика.
  7. Маја Гојковић крши и одредбе Пословника о раду Народне скупштине које обавезују све министре да на свака 3 месеца Народној скупштини подносе извештај о своме раду, као и да присуствују седницама надлежних скупштинских одбора на којима би на дневном реду били њихови извештаји о раду.
  8. Маја Гојковић је променила више странака и коалиција него што их укупно има у актуелном сазиву Народне скупштине Републике Србије. Само на основу тога, Маја Гојковић нема ни најмање морално право и ауторитет да председава најважнијом државном институцијом.
  9. У биографији Маје Гојковић остало је нерасветљено више крупних криминалних афера из времена када је била на челу града Новог Сада, што даје основану сумњу да Мају Гојковић власт има уцењену и да из тог разлога што се њени случајеви корупције и криминала држе у фиокама владајућег режима, она мора безгранично да му служи.
  10. Маја Гојковић не мисли својом главом, већ главом Александра Вучића. Маја Гојковић на тај начин понижава Народну скупштину Републике Србије, укида парламентаризам у Србији и служи голим диктаторским интересима Александра Вучића.

 

Информативна служба Српског покрета Двери

 

 

Подели наShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0