Autorski tekstovi

Aleksandar Novaković: Odgovor kolegi Janjuševiću

Aleksandar Novaković: Odgovor kolegi Janjuševiću

Odgovor kolegi Janjuševiću povodom komentarisanja političke situacije u Novoj Varoši.

Gospodine povereniče SNS-a u Novoj Varoši,

Koliko je politička situacija u samom SNS-u dobra i stabilna dovoljno govori podatak da ste Vi poverenik SNS-a već dve godine, a stanovnik ste susedne opštine Priboj. Da li je moguće da u Novoj Varoši nema čoveka da bude predsednik opštinskog odbora SNS-a pa to morate Vi da radite? Moje iskreno mišljene jeste da i te kako ima časnih, intelektualnih ljudi koji su u SNS-u, ali kada vide koga Vi gurate u prvi plan na političkoj sceni ne žele da se poistovete sa takvim osobama.


Politička nestabilnost u Novoj Varoši je počela onog trenutka kada ste Vi protiv-moralno umešali svoje prste i preveli još manje moralnu Grupu Građana (koju ste namirili sa funkcijama i zaposlenjima) u koaliciju sa SNS-om i obesmislili izbornu volju građana.


O investicijama u Novoj Varoši možete pričati Vašem predsedniku Izvršnog odbora koji Vam sve manje veruje jer mu dolaze prave informacije sa druge strane, ali nama, meštanima Nove Varoši nemojte držati demagogiju, jer ništa u vreme vlasti Grupe Građana i SNS-a nije urađeno. Počev od demagogije i lažnih obećanja za Biznis centar, akva park na jezeru, investitora i otvaranja novih radnih mesta, izgradnja „autoputa“, razvijeni turizam... Jedini rezultat, ali negativan jeste egzodus omladine iz Nove Varoši.


Kao odgovor na Vašu katastrofalnu vlast imate narodne proteste u celoj Srbiji, ali ovaj put držaću se Nove Varoši. Naime, posle uspešno održana četiri protesta “1 od 5 milina Nova Varoš” bez ijednog incidenta, narod je poručio lokalnoj vlasti da je dosta bilo. Narod se oslobodio straha i pored Vaših aktivista koji ucenjuju i zastrašuju. Sam podatak da je i pored svih zastrašivanja na sva četiri protesta izašlo svaki put preko 500 ljudi, a da Vi ne možete i pored sendviča, dnevnica i ucena da namirite kvotu za 19.april od 400 ljudi, jasno govori šta narod u Novoj Varoši misli o svima vama, a šta o ujedinjenoj opoziciji. Takođe, podatak da su na protestima govornici bili lideri Saveza za Srbiju, govori da je Nova Varoš sada uticajna i da se dosta pita u političkim krugovima, i da u budućnosti neće, kao do sada, vući komesare za rukave da im srede čekanje u hodnicima Ministarstava.


Za jednu stvar moram da Vam zahvalim - Vašim pogrešnim delovanjima ste nesvesno uspeli da na ulici objedinite i Dverjane i Demokrate i Srbe i Muslimane i Rome i nestranačke ljude i sve nas koji imamo jedan glavni zajednički cilj: bolju, lepšu, slobodnu Novu Varoš, u kojoj ćemo zajedno živeti sa svojom decom i imati budućnost, a ne da ih svakodnevno ispraćamo za Beograd i van granice. A to možemo jedino ako narodu vratimo institucije, a vlast stavimo u službu kao javni servis građana. Demokratizacija nije toliko komplikovana, koliko je komplikovano slobodoumlje.


I za kraj, gospodine Janjuševiću, mislim da imate mnogo više problema sa Vašom matičnom opštinom Priboj, pa kada u Priboju budete ostvarili sve one projekte koje ste obećali, a niste ispunili, onda možete dati sebi za pravo da komentarišete političku situaciju, investicije i projekte, kojih nema u Novoj Varoši.  Do tada, ujedinjena opozicija će dostojanstveno, bez incidenata, u sve većem broju iskazivati nezadovoljstvo i zahtev za slobodne, fer i ravnopravne izbore, na kojima ćemo jasno videti smenu političke generacije, a samim tim će doći i do pravedne političke stabilnosti u Novoj Varoši.Aleksandar Novaković

Član Izvršnog odbora Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Aleksandar Novaković

Aleksandar Novaković je potpredsednik OO Dveri Nova Varoš