Novosti

Auto-put Beograd-Sarajevo nije u interesu srpskog naroda

Auto-put Beograd-Sarajevo nije u interesu srpskog naroda

Dveri kategorično zastupaju stav da trasa auto puta Beograd-Sarajevo, koja je juče usvojena u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, suprotna interesima Republike Srpske, odlukama Vlade Republike Srpske kao i srpskog naroda uopšte, sa obe strane reke Drine.
Ova odluka je usvojena isključivo u cilju političkih  interesa Bošnjaka tj. Sarajeva i donesena je za realizaciju bošnjačkog političkog projekta koji ide za tim da se istok Srpske potpuno zanemari i zapostavi.


Dveri smatraju da je neophodno da se ostane na trasi Višegrad-Rogatica-Sokolac-Pale-Istočno Sarajevo-Sarajevo i da taj stav Vlada Republike Srbije sa njenim predsednikom mora podržati i dati saglasnost predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.
Sama izgradnja trase auto-puta koji povezuje Brčko, Bijeljinu i dalje prema Beogradu nije sporan jer je Srpska u svojim strateškim planovima to već donela, ali je ovde više nego očigledna namera da se Sarajevo infrastrukturno brže i bolje poveže sa Brčkom kako bi se na izvestan način celovitost Republike Srpske dodatno otežala odnosno da Federacija neprirodno uđe u središnji deo, između Banjalučke krajine i Semberije.


Dveri smatraju da ova Deklaracija mora ostati mrtvo slovo na papiru, jer konačnu odluku o trasi može jedino da donesu organi Republike Srpske, u čijoj je to inače i nadležnosti, kako bi se realizovao strateški interes Srpske, a to je da auto-put ide preko istoka republike Srpske preko zapadne Srbije.

 


Savet za saobraćaj, infrastrukturu i građevinarstvo

Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.