Autorski tekstovi

Aleksandar Tanasković: Gospodine premijeru, Vi lažete

Aleksandar Tanasković: Gospodine premijeru, Vi lažete

Trenutno je u Srbiji predizborna kampanja. Ali i pored toga što je kampanja, od pristojnog sveta se očekuje da uvek i svugde govori istinu.


Na žalost to na primeru Srbije ne samo da nije slučaj, već je čak i obrnuto. Aktuelna vlast ne samo da ne govori istinu, već deluje i da su poverovali u sopstvene laži i obmane koje izgovaraju.


Kao u filmu „Ivkova slava“ kada Bata Živojinović govori Draganu Bjelogrliću „...ti lažeš i još veruješ u to...“.


G. Premijer tvrdi da je prosvetarima sve vraćeno što je oduzeto. Laž, obmanjivanje neukih i neobaveštenih ljudi. Naravno da im nije ništa vraćeno, ali Premijer za potrebe kampanje nema šta drugo da kaže, da ponudi, već bezočno izgovara neistinu.


Da li su prosvetarima vraćene sve razlike u platama, od početka kampanje „štednje“ (čitaj oduzimanja plata i penzija) do danas? Naravno da nisu.


Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, čovek koji nije dokazao, osim u Informeru, da nema 22 stana u Bugarskoj, izgovara još jednu bezočnost u vezi prodaje PKB-a.


„Bavimo se komunalnim delatnostima, kanalizacijom, vodovodom, putevima, čistoćom, javnim prevozom... To su delatnosti kojima grad Beograd treba da je vlasnik i bavimo se njima. Poljoprivredna proizvodnja nažalost nije", kaže gradonačelnik Beograda.


PKB je uplatio 740 miliona dinara ili oko 40 novih Ikarbusovih autobusa u budžet grada Beograda, ali to gradonačelnika nije briga, kao ni to što se imovina od 17.000 ha zemlje u okolini Beograda, od toga oko 2.000ha, gradskog građevinskog zemljišta prodaje za samo 30% procenjene vrednosti Matijeviću i Kostiću!!!


Na to premijer se i ne osvrće, kao ni na ranija obećanja da će nam već 2014 godine biti bolje.


Zorana Mihajlović tvrdi da premijer nikada neće izneveriti penzionere! Laž i neistina! Već ih je izneverio kada im je oduzeo njihove legalno i teško stečene penzije, a obećao je 2014 godine u kampanji da to nikada neće učiniti!


Jadranka Joksimović i Marko Đurić se ovih dana upinju da dokažu da Briselski sporazum je u intersu Srba na Kosovu, da neće ukinuti Univerzitet, da Srbija nije prodala i predala svoja nacionalna bogatstva na Kosovu.


Problem je što im niko ne veruje posle potpisivanja Briselskih sporazuma, i što postaje sve očiglednije, čak i naivnima, da se država Srbija svesno povukla sa Kosova i da svakog dana je to sve očiglednije.


Dok je država Srbija bila na Kosovu aktivni igrač, nikad se nije postavljalo pitanje da li će Univerzitet ostati ili otići iz Mitrovice, da li će se prihvatiti lične karte nepriznate i lažne države Kosovo, da li se tužilaštvo i policija povlači sa Kosova i slične stvari.


Gospodine premijeru, od Vas se mnogo očekivalo, Vi ste mnogo obećali, ali ništa niste uradili! Niste rešili ni pitanje odlaska mladih, ni pitanje pomoći poplavljenima, ni pitanje pomoći poljoprivrednicima, ni pitanje pomoći domaćoj privredi, ni pitanja socijalno ugroženih, ni pitanje porodica gde niko ne radi, ni pitanje porodica sa više dece, ni pitanje penzionera.


Ne možete da rešite ni pitanje ni probleme izvoza za Rusiju, ali ni u Vama prijateljske zemlje EU.


Ne čudite se što Vam zvižde na stadionima, jer narod je nezadovoljan i gladan!


Gospodine premijeru, Vi lažete! Gospodine premijeru, Vi ste nepristojni! Molimo Vas da prestanete sa tim!

-

Aleksandar Tanasković

Član Predsedništva Dveri


Podeli vest:

Biografija : Aleksandar Tanasković

Rođen 1974. godine u Beogradu. Oženjen, otac dvoje dece. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Čačku.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Beograd u Beogradu, na smeru „Finansije, bankarstvo i osiguranje“.

Pored osnovnog fakultetskog obrazovanja ima i zvanje „Broker-a za trgovanje hartijama od vrednosti i drugim tržišnim materijalom“, kao i sertifikate većeg broja obuka iz oblasti marketinga i menadžmenta. Govori engleski jezik.


Radno iskustvo

  • Direktor Alped Consulting d.o.o..
  • Direktor Srpske banke a.d. Beograd, ekspozitura Čačak.
  • Direktor Alpha Bank Srbija a.d. Beograd, filijala Čačak i Gornji Milanovac.
  • Šef dinarsko-deviznih poslova (Chief of Corporate) Banca Intesa a.d. Beograd, filijala Čačak.
  • Direktor Eksimbanke a.d. Beograd, ekspozitura Gornji Milanovac.
  • Referent u Čačanskoj banci a.d. Čačak.
  • Komercijalista – Prodaja školskog pribora, kancelarijskog materijala i proizvoda kućne hemije.


Angažovanje u Dverima

U Dverima je od 2011. godine. Obavljao je više značajnih funkcija: koordinator za Zapadnu Srbiju, oblasni koordinator za Moravičku oblast, član Ekonomskog saveta, odbornik u Skupštini grada Čačka, od 2012. godine, a od oktobra 2015. godine je na poziciji predsednika Izvršnog odbora.