Novosti

B. Obradović ambasadoru Ukrajine: Krim je Rusija, a Kosovo je Srbija

Telegraf

B. Obradović ambasadoru Ukrajine: Krim je Rusija, a Kosovo je Srbija

Vaša Ekselencijo, prijatno sam iznenađen Vašim praćenjem aktivnosti Srpskog pokreta Dveri. Za razliku od većine medija kojima je promakla poseta zvanične delegacije Republike Krim Dverima, Vama nije. Razumem Vašu potrebu da reagujete s obzirom na funkciju koju vršite, iako to činite bez valjanih argumenata povlačeći pri tom pogrešne paralele.

Moja je obaveza da Vam dobronamerno  ukažem na neke nepobitne  fakte, bez kojih se ne mogu  razumeti neki od stavova Srpskog pokreta Dveri. Status Republike Krim i status Kosova i  Metohije su potpuno dva različita slučaja iz oblasti međunarodnih odnosa. Vi, Vaša ekselencijo, odlično znate da je teritorija Kosova i Metohije, kolevka srpstva i srpske državnosti i da je nesrećnim spletom međunarodnih odnosa 1999. uz pomoć  bombi 19 zemalja NATO pakta,  nasilno okupirana od strane NATO-a i šiptarskih separatista, da je preko 250 000 pripadnika srpskog naroda prognano sa svojih vekovnih ognjišta, a imovina mojih sunarodnika, kao prirodna i privredna bogatstva Republike Srbije uzurpirana.   krim-eto-rossia-foto-sputnik

(foto: Sputnik)

Ako želite ulazak Ukrajine u Evropsku uniju i Vama će, kao i Srbiji, biti ispostavljen uslov da priznate tzv. Kosovo. Vi znate bolje od mene da je Krim pripojen Ukrajinskoj sovjetskoj socijalističkoj Republici dekretom SSSR-a, dakle, političkim dekretom, bez volje naroda, već odlukom totalitarnog komunističkog režima.   Zastave-Srbije-Rusije-i-Krima   Što se tiče posete naših prijatelja iz Vlade Republike Krima u sastavu Ruske Federacije, Vi dobro znate, da je ta vlast legalna i legitimna, jer je po zakonima Ukrajine, narod Krima, koji broji preko stotinu različitih naroda, počevši od Rusa, Ukrajinaca, Tatara, Grka, Jevreja i mnogih drugih, na referendumu odlučio da se vrati u sastav Ruske Federacije.   IF   Što se tiče ograničavajućih mera koje ste, podsećam Vas, već preduzimali protiv mene i delegacije Dveri koja je posetila Krim, ponavljam ono što sam i tada rekao: Uskoro će biti stvar prestiža ko će pre posetiti Krim kao izuzetnu oblast koja posle skoro 30 godina propadanja, počinje svoju kulturnu, ekonomsku i svaku drugu renesansu. Pozdravljam Vas uz naš omiljeni slogan, Krim je Rusija - Kosovo je Srbija!  

Boško Obradović Predsednik Srpskog pokreta Dveri   

(naslovna foto: Telegraf)  

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.