Autorski tekstovi

Boško Glavčić: I oni koji podržavaju Vučića su odgovorni za mete na našim čelima

Boško Glavčić: I oni koji podržavaju Vučića su odgovorni za mete na našim čelima

Ne mogu da se otmem utisku i osećaju da sam ostavljen od onih u koje se najviše nadam i čiju podršku kao verujući čovek očekujem.

Njegoj Svetosti,

Živimo u zemlji u kojoj nikada nije bilo lako živeti, na nekoj raskrsnici svetova i shvatanja, ne razumevajući duh vremena u potpunosti, nekako se išlo dobrim putem i prolazilo kroz uska vrata. Današnji društveno-politički momenat se nekako razlikuje od svih ostalih u nijansama različitih trenutaka postojanja ovog naroda.


Naime, sa osećanjem nespokojstva i čuđenja izražavam veliku brigu za sebe i svoje bližnje zbog Vašeg ne imanja stava prema postupcima, izjavama i uvredama predsednika republike, Aleksandra Vučića, upućenim članovima i simpatizerima političke organizacije Srpski pokret Dveri, kojoj i sam pripadam!


Mogao bih da razumem da sam za njega lopov, prevarant, razvratnik, ali da me naziva fašistom to ne želim da prihvatim! Pored toga što sam član patriotske i slobodoljubive organizacije, potomak sam Srba koji su stradali od fašizma sa najtragičnijim posledicama u gradu Kraljevu i okolini!​


Vi ste se stavili na stranu predsednika poslednjim izjavama gde ste osudili proteste koji se organizuju na ulicama naših gradova, u kojima učestvujem, što je sasvim prihvatljivo, ali se bojim da vas je on pogrešno shvatio i da je, kao i moj predsednik, dužan da nas sve uvažava bez obzira na razlike koje postoje među nama.​ Rekao bih da ste mu dali vetar u leđa da nastavi svoju borbu za evropsku Srbiju, ali i da se najbrutalnije obračunava sa svojim neistomišljenicima, on verbalno, a njegovi poslušnici i fizički. Posle vašeg zajedničkog mitinga u Nišu polupano je nekoliko naših kancelarija a pretnje na društvenim mrežama su sve intenzivnije.​


Pitam vas, koju poruku šalje predsednik ovakvim činjenjem, a vi ne činjenjem da ga u tome sprečite, jer, pretpostavljam, da bi vaš autoritet poštovao, kakvu poruku, dakle, šalje mojoj deci, mojim roditeljima, rođacima, đacima (radim u prosveti), mojim precima? Šta treba ljudi da misle o nama? Jesmo li meta!?


Nije to obična kvalifikacija, Vaša svetosti, složićete se, to je izliv demonskog gneva na neprijatelja, baš onako kako su nacisti radili tih ratnih godina kad je moj otac ostao bez roditelja, što mi je podrobno objasnio i preneo težinu svog života sa svim ranama koje je nosio u sebi i u svome rodu.


Ne želim da verujem da vi primećujete samo predsednikove „dobre” postupke i veličate ih a da na propuste u radu ne obraćate pažnju! Po njegovim postupcima rekao bih da vas on ne primećuje, osim u​ momentima vašeg saglašavanja sa njim. Dokazao je to kada se niste saglasili sa načinom rešavanja kosovskog pitanja, Crkva je tada bila kočničar našeg ekonomskog napretka! To sada nije tema, svakako, tema je stvaranje ozbiljnog jaza među Srbima i moj lični strah za porodicu! Žigosanje sa svih medija ja doživljavam lično i mislim da neće na dobro izaći, neodgovoran čovek ne brine o pojedincu a samim tim ni o zajednici.


Vi kao odgovoran za zajednicu i pojedinca ste jedini koji može da stane u moju zaštitu i to mislim i osećam u bukvalnom smislu te reči! Vi koji ste ušli u komunikaciju sa njim sada postajete odgovorni za naše duše i živote! Inače, mi na ulici ne pretendujemo da uzmemo vlast već da se oni koji su na vlasti uzmu u razum i normalnost i to pokušavamo da im dokažemo! Možete da me posavetujte da zaštitu zatražim na sudu, siguran sam da mi je tom kvalifikacijom ukaljana čast i nanet duševni bol, uspeo je jedino da me duboko uvredi, i sudija bi u to bio siguran, ali nisam siguran da postoji sudija koji će to da presudi, samo bih imao dodatne troškove za kućni budžet.


Aleksandar Vučić je postao moj najveći problem, ne zbog toga što je ustavorušitelj, već zbog toga što mi crta metu na čelu i srcu deci, ali kao takav​ „on je oblačak i proći će” kao Julijan odstupnik, kad-tad! Kako će moja deca, videćemo! I od Vas zavisi!


 

Sa bolom i brigom, uvređen​ ​

Boško Glavčić, prof.

član Srpskog Pokreta Dveri ponosno!


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Glavčić