Autorski tekstovi

Boško Obradović: Čačak je zgažen i ponižen od strane naprednjačke pljačkaške vlasti

Boško Obradović: Čačak je zgažen i ponižen od strane naprednjačke pljačkaške vlasti

Obradović je istakao sledeće: „Republički budžet za 2017. godinu donosi nastavak naprednjačke pljačke građana Srbije kojima će plate i penzije i dalje biti smanjene i u 2017. godini. Uštede u budžetu u 2016. izvršene su kroz povećanje poreza, taksi i akciza. Umesto da su ukinute nepotrebne državne agencije, zaustavljeno stranačko zapošljavanje, dodatno oporezovane strane banke ili naplaćen porez tajkunima – vlast SNS je sve uštede i popunjavanje budžetske kase izvršila jedino uzimajući iz džepova sve siromašnijih građana. Penzioneri nisu socijalni slučajevi pa da im neko dodeljuje 5.000 dinara. Oni traže da im se vrati ono što im je opljačkano u prethodne dve godine. Vlast im prvo uzme 10% od stečene penzije, a onda im poveća penziju za 1,5% i time se hvali kao povećanjem penzija, iako su penzije i plate još uvek daleko manje nego što su bile pre smanjenja pre dve godine.

Zato je poslanička grupa Dveri predložila Zakon o ukidanju privremenog načina isplate penzija, koji podrazumeva i obavezu države da vrati penzionerima sve što im je uzeto u prethodne dve godine, kao i povratak odredbe koja definiše da visina penzija mora biti redovno usklađivana sa rastom cena i troškova života.  

 

  Zapadna Srbija posebno je ponižena od strane naprednjačke vlasti. Navešću primer grada Čačka. Za pet godina vlasti SNS u Čačku u naš grad nije došla niti jedna investicija. Po novom Zakonu o finansiranju lokalnih samouprava republička vlast otima nam novih 50 miliona dinara iz lokalnog budžeta. Transferna sredstva koja stižu nazad u Čačak iz republičkog budžeta manja su nego što dobijaju okolni gradovi, i to tri puta manja. Predsednik Vlade Vučić i šef poslaničke grupe SNS u Narodnoj skupštini Martinović izruguju se načinu na koji se govori u Čačku i okolini, ne znajući da se u našem kraju govori na jednom od najispravnijih oblika srpskog književnog jezika. I na kraju, čačanske ustanove kulture, koje spadaju među najbolje u državi, zgažene su i ponižene odnosom republičke vlasti koja im po novom Zakonu o kulturi briše status ustanova od nacionalnog značaja i uvodi skraćeni naziv kojim se iz naziva ustanova kulture brišu imena naših velikana poput Nadežde Petrović ili Vladislava Petkovića Disa.

  • Da li to znači da ustanove kulture od nacionalnog značaja mogu postojati samo u Beogradu i nigde u unutrašnjosti Srbije?
  • Zar Umetnička galerija Nadežda Petrović u Čačku ne ispunjava sve uslove da bude ustanova kulture od nacionalnog značaja?
  • Gde su visoki funkcioneri SNS i narodni poslanici SNS iz Čačka da dignu glas protiv ovakvog vređanja i ponižavanja svega što je čačansko?
  • Da li su svi drugi u Srbiji manje vredni od Vučića i SNS i da li će biti zgaženi i poniženi svi koji ne govore i ne misle kao on i oniˮ,
zapitao se na kraju Boško Obradović.   

Autor je predsednik Srpskog pokreta Dveri  

   

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.