Autorski tekstovi

Boško Obradović: Čemu žurba, predsedniče?

Boško Obradović: Čemu žurba, predsedniče?

Neće samo Vučić i Dačić biti izdajnici i veleizdajnici – sada će za konačnu predaju KiM i priznanje tzv. nezavisnog Kosova odgovornost sa njima podeliti i svenarodni „unutrašnji dijalogˮ. Neka, hvala!

Neće samo Vučić i Dačić biti izdajnici i veleizdajnici – sada će za konačnu predaju KiM i priznanje tzv. nezavisnog Kosova odgovornost sa njima podeliti i svenarodni „unutrašnji dijalogˮ. Neka, hvala!

Nema ni najmanje sumnje koji su motivi Aleksandra Vučića za naprasno pokretanje tzv. unutrašnjeg dijaloga o Kosovu. Vreme je iscurilo – preuzete obaveze prema stranom zapadnom faktoru kada je dolazio na vlast moraju da se ispune.

            Vučić nije političar dijaloga već večitog monologa koji često prerasta u jeftino glumatanje. On zapravo nikada nije prerastao funkciju ministra informisanja i sve vreme se bavi isključivo političkim marketingom. Što nema unutrašnjeg dijaloga o poštenim i fer izborima, slobodnim medijima, Savamali, kriminalu i korupciji u vrhu SNS – kad je već dijalog postao tako moderan? Ovo novo foliranje mu odgovara i zato što će na ovaj način napraviti medijsku pripremu i obezbediti alibi za konačnu predaju Kosova i Metohije.

            Međutim, verovali ili ne, ali Kosovo – uprkos svim višegodišnjim aktivnostima mnogobrojnih sponzora na međunarodnom nivou -  još uvek nije do kraja nezavisno i međunarodno priznato. I neće biti dok to Srbija ne omogući. Ali, to ne može proći dok Vučić ne pripremi i ne obavi „unutrašnji dijalogˮ u vezi sa tim. 

            Čemu žurba, predsedniče? Ako je Kosovo nezavisno – šta onda još traže od nas? Ako Kosovo nije nezavisno – što bismo ga mi priznavali? Zbog puta u EU u koju nikada nećemo ući? Zbog Vašeg opstanka na vlasti? Jer ste nekome obećali da će biti završeno? Kome se to drugom žuri, izuzev EU, SAD i NATO? Geopolitičko vreme konačno radi za nas.

            A do tada na osnovu Rezolucije SB UN 1244 sudbina KiM je još uvek pod nadležnošću UN. U tome je i glavna zamena teza i najveći promašaj srpske spoljne politike: ne rešava se pitanje Kosova i Metohije tamo gde nemate saveznike – u Briselu, već tamo gde mu je mesto i gde imate saveznike u Rusiji i Kini – u SB UN.

Zato Dveri kandiduju sledeće rešenje: prekid pogubnih pregovora sa šiptarskim teroristima u Briselu, koji se godinama vode isključivo na štetu srpskih nacionalnih i državnih interesa, i automatski povratak ove teme u SB UN. Na unutrašnjem planu ne dijalog, jer se o predaji dela državne teritorije i kršenju Ustava ne raspravlja, već formiranje Ministarstva za Kosovo i Metohiju koje bi imalo za cilj veću podršku opstanku Srba na KiM i povratku zaboravljenih raseljenih sa KiM. 

Ne može Kosovo i Metohija od autonomne pokrajine unutar Srbije da postane samostalna država, a da to isto ne postane i Republika Srpska kao entitet u okviru veštačke i nametnute BiH. Ili, ako hoćemo jedinstvenu BiH – onda se moramo zalagati i za jedinstvenu Srbiju. Predlažem zagovornicima nezavisnog Kosova u zemlji i inostranstvu da odaberu za koju su od ove dve opcije, ali samo – molim Vas - bez dvostrukih standarda.

Srbija može bez Vučića na vlasti, ali ne može bez Kosova i Metohije. Da žrtvujemo onda Vučića.   


Autor je narodni poslanik i predsednik Srpskog pokreta Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.