Autorski tekstovi

Boško Obradović: Dveri će vratiti obavezno služenje vojnog roka

Boško Obradović: Dveri će vratiti obavezno služenje vojnog roka

Inicijativu za vraćanje obaveznog vojnog roka koju sam jedini od svih političara u Srbiji pokrenuo još pre više od godinu dana, upravo doživljava svoj vrhunac i sve se više bliži realizaciji, a moj predsednički program predviđa sprovođenje ove mere kao jedan od prvih zadataka u cilju vraćanja sigurnosti i bezbednosti za sve građane Srbije.


Povodom sve prisutnije polemike o pitanjima vojne neutralnosti, odbrane, naoružavanja, a  u vezi sa tim i modelom popunjavanja jedinica Vojske Srbije i dilemom šta je po Srbiju bolje – obavezno ili dobrovoljno služenje vojnog roka, Dveri će u predstojećem periodu u skupštinsku proceduru predati Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.


Ovim zakonskim predlogom ćemo konačno vratiti regrutni sistem i obavezno služenje vojnog roka, a istovremeno ukloniti sve prepreke da zbog pritisaka NATO ili EU u bilo kom trenutku budu ugroženi suverenost, teritorijalni integritet i sistem odbrane Republike Srbije. Dveri smatraju da bezbednost građana nema cenu, a zakonski predlog koji će uskoro biti u skupštinskoj proceduri predstavlja prvu i pravu sistemsku meru koja je u interesu odbrane i bezbednosti Republike Srbije.


  


Srednjoškolska omladina, a i mladi uopšte, veoma su zainteresovani za služenje vojnog roka u obaveznoj formi, kao i za izučavanje vojne kulture i istorije srpskog naroda.


Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka je od velike strateške važnosti, jer svi pokazatelji upućuju na to, da postojeća profesionalna vojska sa dobrovoljcima na služenju, ne ispunjava potrebe redovne popune mirnodopskih jedinica VS.


Srbija je uvek bila za mir među narodima i tako treba da ostane. Međutim, svedoci smo velikih svetskih turbulencija, praćenih raznim terorističkim napadima, zbog čega ozbiljne države sveta intenzivno rade na podizanju sistema bezbednosti. Migrantska kriza još nije završena i Srbija može ispasti talac nesposobne i marionetske vlasti koja nije odgovorno pristupila ovom globalnom procesu. Naša država i vojska mora biti spremna od odvraćanje bilo kakve bezbednosne pretnje po njene građane i imovinu.


 Autor je Predsednik Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.