Autorski tekstovi

Boško Obradović: Hvala Johanesu Hanu što nas nije pozvao na sastanak

Boško Obradović: Hvala Johanesu Hanu što nas nije pozvao na sastanak

Sad građani vide ko nije na briselskim jaslama i ko je prava opozicija.

Ko će iz opozicije danas otići na kanabe kod briselskog komesara Johanesa Hana i zašto? Dveri sigurno neće.


Prvo, ne volimo da nas postrojavanju nižerazredni činovnici briselskog CK EU.


Drugo, muka nam je od njihovog licemerja – juče se ližu sa Vučićem, danas glume sastanak sa opozicijom, a već šest godina favorizuju aktuelni režim jer im ispunjava sve želje, uprkos katastrofalnom stanju u pravosuđu, medijima i borbi protiv kriminala i korupcije u Srbiji.


Treće, i najvažnije, ima duboke logike da se Han juče video sa kolonijalnim upravnikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a danas sa njegovim istomišljenicima u opoziciji po pitanju priznanja nezavisnog Kosova, da čisto još jednom proveri da li sve stoji kako treba pred završnicu.


Naime, za priznanje nezavisnog Kosova, brisanje preambule o KiM iz Ustava i ispunjenje svih drugih uslova iz EU Vučiću su potrebni saveznici u opoziciji i to je jedina poenta današnjeg sastanka lidera opozicije sa Hanom.


Ili, neko možda smatra da su Čedomir Jovanović, Dragan Šutanovac i Nenad Čanak opozicija Vučiću?


Ko jedini iz opozicije nije pozvan u ovo društvo za izdaju KiM? Jedino Dveri i DJB, ako ne računam ostale iz opozicije koji sede u lokalnim vlastima sa SNS. Oni su mogli juče da idu na sastanak kod Vučića. Moram da izrazim svoju veliku zahvalnost Johanesu Hanu što nismo pozvani na ovaj folirantski skup. Time je poslata jasna poruka biračima u Srbiji ko nema gazdu u Briselu, ko nije na njihovim jaslama i ko predstavlja pravu opoziciju u Srbiji.


I da se razumemo još jednu važnu stvar: Dveri nisu antievropska stranka, naprotiv. Johanes Han i briselska birokratija su antievropska vlast. Srbija je u Evropi, Srbi su Evropljani, mi pripadamo evropskoj hrišćanskoj civilizaciji i ne smemo da dozvolimo da se Evropa pretvara u nešto drugo. Dveri su danas najmoderniji evropski pokret u Srbiji, jer širom evropskih zemalja na izborima sve više pobeđuju političke opcije koje imaju sličan program sa Dverima jer se protive diktatima iz Brisela. Mi ne želimo da nam Johanes Han određuje kako ćemo živeti u Srbiji. Ko to želi ide sa njim na sastanak.


Evropski komesar će sigurno biti zadovoljan posetom Srbiji: juče se video sa jednim vernim slugom, a danas će se uveriti da ima i alternativu u drugima koji su spremni da mu verno služe ako ovaj prvi bilo šta zakaže. A do sada nije.

 


Autor je predsednik Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.