Autorski tekstovi

Boško Obradović: Imamo šta da kažemo Vučiću

Boško Obradović: Imamo šta da kažemo Vučiću

Ako dobijemo poziv za razgovor od mandatara za sastav nove Vlade odazvaćemo se, kao što smo to učinili i kada nas je pozvao predsednik Srbije Tomislav Nikolić, iako su nam politički pogledi drugačiji, a često i potpuno sukobljeni.

Smatramo da je za budućnost Srbije dijalog između nosilaca različitih političkih programa veoma koristan za kulturu dijaloga na političkoj sceni, ali i za društvo u celini. Što se tiče odluke predsednice DSS-a da se ne odazove pozivu, nama to apsolutno ne smeta, niti je kočnica za sigurno dobru i kvalitetnu saradnju poslaničkih klubova Dveri i DSS-a u Narodnoj skupštini po mnogim značajnim pitanjima. Zato smo koaliciono i izlazili na izbore.

Za razliku od mnogih političkih stranaka i pojedinaca, Dveri za 17 godina postojanja i 5 godina bavljenja politikom, nisu ni u jednom trenutku pogazile niti svoj program, niti principe  pa neće ni sada, ukoliko dođe do susreta sa mandatarom za formiranje nove Vlade. Naravno da smo zainteresovani za budućnost Srbije i imamo šta da kažemo po tom pitanju, naročito onom ko treba da predvodi Srbiju u turbulentnom periodu koji je pred nama.

Mi imamo svojih 10 tačaka za koje smatramo da su osnov na kojem bi trebalo formirati buduću Vladu, pa bismo ih rado uporedili sa  Vučićevim. Da vidimo ko ima bolji program za budućnost Srbije.  

Autor je predsednik Srpskog pokreta Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.