Autorski tekstovi

Boško Obradović: Insistiraću na rasvetljavanju skandalozne afere koju je otkrio Nedeljnik

Boško Obradović: Insistiraću na rasvetljavanju skandalozne afere koju je otkrio Nedeljnik

Otkriće Nedeljnika o neviđenoj eksploataciji srpskih radnika u Evropskoj uniji je više nego šokantno.

Radni logor u srcu Evrope u kome se radi 12 sati u stojećem položaju, radnici nose trake na ruci, otkaz dobija za sitnicu, u toalet ide uz pratnju, a živi u nehumanim uslovima smeštaja – svakodnevnica je više hiljada srpskih radnika u stranim multinacionalnim kompanijama u Slovačkoj.

Postavljam pitanje gde je aktuelna vlast da zaštiti interes radnika od eksploatacije od strane mafijaških agencija i poslodavaca?

Da li možda i neko iz vlasti uzima procenat od ove kriminalne pljačke? Da li je to razlog zašto ćute državne institucije?

Uslovi rada naših radnika u Slovačkoj najbolja su slika Evropske unije i onoga što Dveri godinama unazad pričaju protiveći se ulasku Srbije u EU. Ima nešto još strašnije od ovoga: što ovakvi primeri postoje i u stranim firmama u Srbiji.
Građani Srbije su postali jeftina radna snaga i u sopstvenoj zemlji i rade kod stranog gazde bez ikakvih radničkih prava do iznemoglosti. Simbol toga je Violeta Petrović iz Jure, koja je nedavno pristupila Dverima jer je u našem političkom radu videla jedinog zaštitnika radničkih prava u Srbiji.

Strani investitor je dobio sve od ove države a često ne plaća ni porez na ostvarenu dobit u Srbiji dok su uslovi rada slični onome što je Nedeljnik otkrio u Slovačkoj. Kao predsednički kandidat Dveri insistiraću na rasvetljavanju ove skandalozne afere u srcu Evropske unije i sve učiniti da se otvori tema radničkih prava kako kod domaćih tako i kod stranih firmi u Srbiji.

Srbija ne sme da se pretvori u zemlju jeftine radne snage u kojoj ćemo svi raditi kao roblje kod stranog gazde, bez obzira da li u Slovačkoj ili u Leskovcu ili Vranju. 


Boško Obradović
predsednik Srpskog pokreta Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.