Autorski tekstovi

Boško Obradović: Iza Vučićeve spoljne politike stoji Vučićev biznis i pranje para

Boško Obradović: Iza Vučićeve spoljne politike stoji Vučićev biznis i pranje para

Javno ukazujem na spregu Vučićeve spoljne politike i finansijskih malverzacija. Vučićeva napadna spoljno-politička prijateljstva neodvojiva su od biznis-kombinacija koje zapravo stoje iza njih. Posebno treba ispitati tokove novca koji od strane Vlade Srbije i SNS-a ide stranim lobističkim kućama poput britanskog „Bell Pottingerˮ-a ili koji je Vučić poslao porodici Klinton kao podršku predsedničkoj kampanji Hilari Klinton.

Kada Aleksandar Vučić otvara novu stranicu odnosa sa HDZ-om ili Edijom Ramom iza toga uvek stoji poslovna kombinacija, ali ne u ekonomskom interesu Srbije već u isključivom ličnom interesu Aleksandra Vučića i njegovog okruženja. Kada u Srbiju dovodi Tenisa – to je onda dug Angeli Merkel i ko zna koja dodatna lična poslovna kombinacija. Slično je kada je u pitanju izvoz oružja ili već tradicionalni posao za lične kombinacije svih režima – putno asfaltiranje u Srbiji, koje je Vučić poverio Zvonku Veselinoviću. Posebno treba ispitati tokove novca koji od strane Vlade Srbije i SNS ide stranim lobističkim kućama poput britanskog „Bell Pottingerˮ-a ili koji je Vučić poslao porodici Klinton kao podršku predsedničkoj kampanji Hilari Klinton.

Vrhunac ovog političko-poslovnog kruga prijatelja Aleksandra Vučića svakako je Milo Đukanovića, koji ima ogromnu ulogu u formiranju i finansijskom održavanju SNS-a. Bez Mila Đukanovića ne bi bilo SNS-a. Sada Vučić tu uslugu vraća Đukanoviću kroz podršku montiranim procesima u Crnoj Gori u vezi sa izmišljenim državnim udarom na dan izbora. Vučić je tu spreman da žrtvuje i srpske državljane koji su lažno optuženi od strane crnogorskog tužilaštva.

Međutim, tu nije kraj ovoj višegodišnjoj čvrstoj koaliciji između Đukanovića i Vučića. Glavna poenta ove koalicije je u obezbeđivanju bezbednosti za porodicu Đukanović i njihovo bogatstvo. Uloga Vučića je da – pošto to više nije moguće nigde na svetu – tu bezbednost Đukanoviću obezbedi u Srbiji. Milo Đukanović već duže vreme nema gde da pobegne i opere opljačkane pare u Crnoj Gori, pa mu logistiku za to u Srbiji pruža Aleksandar Vučić. Jedan od glavnih načina za pranje Đukanovićevih para jeste upravo projekat „Beograd na vodiˮ, u kome su strani investitori samo maska za pranje Đukanovićevih para. Ovde posebno treba ispitati ulogu Vladimira Bebe Popovića i Vučićevog kuma Nikole Petrovića. Na taj način je Srbija postala država koja pruža zaštitu jednom od najvećih balkanskih kriminalaca.

Kada stvari sagledamo iz ovog ugla, sa Vučićeve glave spada lažni oreol borca protiv kriminala i korupcije, poštenjačine koji je sva svoja interesovanja posvetio brizi za dobrobit Srbije, i dobijamo jednu potpunu drugu sliku koja mora biti zabranjena za javnost kako bi se i dalje stvarala lažna slika o novom najvećem sinu svih naroda i narodnosti.

Zato pozivam Aleksandra Vučića na direktan TV duel na kome će javnosti objasniti sve svoje političko-poslovne kombinacije: od HDZ-a i Edija Rame, preko Tenisa, Britanaca i Hilari Klinton, do Zvonka Veselinovića, Nikole Petrovića i Mila Đukanovića.

Autor je predsednik Srpskog pokreta Dveri  


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.