Autorski tekstovi

Boško Obradović: Krah SNS politike prema migrantskoj krizi

Boško Obradović: Krah SNS politike prema migrantskoj krizi

SNS najpre treba da prizna da je njihova politika prema migrantskoj krizi krahirala i da EU želi od Srbije da napravi azilantski centar, pa da se onda tome suprotstavi ili povuče sa vlasti.

Kao član skupštinskog odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva prisustvovao sam sednici Odbora na kojoj su razmatrane novonastale okolnosti oko novog talasa migrantske krize u Srbiji. Najvažnija informacija je da uprkos zvaničnom prekidu kretanja izbeglica preko zapadnobalkanske rute od 18. marta 2016 - u Srbiju i dalje stižu novi migranti, i to svakoga dana u sve većem broju i u sve težem psihofizičkom stanju. Mađarska vraća u Srbiju migrante koje ne želi na svojoj teritoriji. Srbija je već obezbedila smeštaj za 6.000 migranata, a trenutno je u Srbiji njih 3000, što je apsolutno preveliki broj.

Mađarska i druge zemlje EU iz našeg okruženja dnevno puštaju ukupno 30 migranata iz Srbije na svoju teritoriju, što znači da ovih 3.000 migranata neće napustiti Srbiju najmanje četiri meseca, a pitanje koliko novih će u međuvremenu u Srbiju ući – ako ne promenimo politiku po ovom pitanju. Ovako se obistinjuju procene Dveri od pre godinu dana da će – nakon što sve zemlje EU zatvore svoje granice - Srbija postepeno postati najveći azilantski centar u Evropi. Danas su toga svesni i predstavnici vlasti koji su konačno shvatili da od EU nema ništa i da je zapravo taktika EU da svi oni migranti koje oni neće da prime završe kod nas.  

dveri-logo-beli-post  

Čak i evrofanatična vlast SNS je to shvatila i konačno rešila da uvede strožiju kontrolu naših granica, posebno prema Bugarskoj i BJR Makedoniji. Do sada je podignuto 1.238 prijava protiv nelegalnog ulaska u našu zemlju, kao i 173 krivične prijave za krijumčarenje 2.385 lica, a nisu donete mere koje su odavno trebalo da budu pokrenute u funkciji sprečavanja ovih pojava. Uprkos ovako ogromnim brojkama onih koji nelegalno ulaze u našu zemlju i onih koji se bave krijumčarenjem i trgovinom ljudima, kao i opštom opasnošću od terorizma koja trese celu Evropu – naša vlast punih godinu dana pušta da naše granice budu nezaštićene i tek sada planira da angažuje i Vojsku Srbije, što smo predlagali pre godinu dana. SNS najpre treba da prizna da je njihova politika prema migrantskoj krizi krahirala i da EU želi od Srbije da napravi azilantski centar, pa da se onda tome suprotstavi ili povuče sa vlasti. SNS se očito igra sa nacionalnom bezbednošću naše zemlje.

Prosto je neverovatno da sve evropske zemlje imaju restriktivni pristup, a jedino Srbija i dalje drži liberalni pristup migrantskoj krizi. Tome sam se suprotstavio na navedenoj sednici i obavestio Odbor da novi saziv Narodne skupštine donosi i nove političke opcije poput Dveri, koje će se zalagati za bezbednost građana Srbije na prvom mestu i ograničavanje kvota migranata koje će Srbija primati na dnevnom nivou, uz najstrožiju moguću kontrolu naših državnih granica i vraćanje svih ilegalnih migranata na teritoriju sa koje su došli. Razume se da je predsednik ovog skupštinskog odbora prekinuo moje izlaganje na ovu temu, jer vlast još nije spremna da se suoči sa punom istinom i promeni svoju pogrešnu politiku.  

Autor je predsednik Srpskog pokreta Dveri  

sns-i-migranti-2016-FB

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.