Autorski tekstovi

Boško Obradović: Možda sam praznoglav, ali nisam izdajnik

Boško Obradović: Možda sam praznoglav, ali nisam izdajnik

Važno je što je Čedomir Jovanović priznao da je kriminalac, iako ga ja nisam nazvao kriminalcem, već je sam to nekako zaključio iz mog obraćanja Vučiću. Zašto se sam prepoznao baš u toj reči kriminalac? Zašto je moje pominjanje nove koalicije Čeda - Beba - Milo - Vučić kod njega izazvalo asocijaciju na kriminal? Možda zato što sam juče otkrio kako su Vučić i Milo uplatili 5 miliona evra na račun Bebe Popovića u jednoj austrijskoj banci kako bi nastavio sa širenjem propagande u Srbiji i Crnoj Gori protiv svih koji ne misle kao Milo i Vučić? Da možda Čeda nije odneo te pare da uplati u Austriji?   

bosko-obradovic-tanjug-2016-8-31 Boško Obradović (foto: Tanjug)


Da li je to Čedomir Jovanović od juče zvanično postao Vučićev portparol? Ili što bi rekao Aleksandar Martinović, sadašnji šef poslaničke grupe naprednjaka, u čuvenoj knjizi koju je u svoje vreme štampao dok je bio u SRS - portparol lopovske stranke? Čedomira Jovanovića boli što sam ga raskrinkao kao lažnu opoziciju u Narodnoj skupštini. On je deo Vučićeve vlasti i to vide svi građani Srbije. Oni su isti, oni su jedno, njihova politika je ista, SNS je preuzeo politiku LDP-a. A to što i on  vređa Čačak i Čačane kao njegov šef Vučić - to samo govori da su slabi, da nemaju argumente i da je njihovo vreme prošlo.

Međutim, to što mu smeta Rusija i što ratuje protiv Rusije - to je najbolji dokaz kome Srbija treba da se okrene. Ono što napada LDP - to je vredno i to treba braniti. Mogu samo da im poručim obojici, i Čedi Jovanoviću i Aleksandru Vučiću, pošto su juče obojica u dogovoru krenuli na mene: Možda sam praznoglav, ali nisam izdajnik.  

Autor je predsednik Srpskog pokreta Dveri  

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.