Autorski tekstovi

Boško Obradović: Ne želimo u Skupštini kolonijalnog upravnika Srbije

Boško Obradović: Ne želimo u Skupštini kolonijalnog upravnika Srbije

Predsednik Dveri, Boško Obradović, izjavio je danas na sastanku Odbora za evrointegracije, da Devenport koji dolazi iz Velike Britanije, nije kompetentan da se bavi temom ulaska Srbije u EU, jer je njegova zemlja izašla iz EU.

U svom prvom obraćanju na zasedanju Odbora, predsednik Dveri je rekao da je dostojanstvo Skupštine Republike Srbije povređeno, pre svega kontekstom organizacije ove debate i dolaskom Majkla Devenporta da nam priča o EU. "S obzirom da je Devenport član vlade, da prisustvuje sednicama vlade, jer ovo je vlada evrofanatizma, a možda je on i predsednik vlade, a Vučić ministar bez portfelja, potpuno je normalno i prirodno što je došao. Ja sam pozdravio njegov dolazak. Mi želimo da čujemo njegov izveštaj, ali o Bregzitu i tome kako treba napustiti Evropsku uniju, jer ona nije dobra za evropske narode. EU je loša briselska birokratska tvorevina, u kojoj evropski narodi nemaju interes da budu" - rekao je  Boško Obradović .  

davenport-u-skupstini-srbije-2016-11-foto-fonet

(foto: fonet, europa.rs)

Predsednik Dveri je naglasio da Dveri ne žele da u Skupštinu Srbije dolazi kolonijalni upravnik, koji će da upravlja Srbijom, i ponovio, da ako je Velika Britanija izašla iz EU, zašto Devenport dolazi da nas ubeđuje da uđemo u EU. „Dakle, mi želimo da čujemo izveštaj Majkla Devenporta o Bregzitu i o tome kako je Velika Britanija napustila Evropsku uniju, jer je to za Srbiju od izuzetnog značaja. I pošto vladajuća većina nastavlja da ide evrofanatičnim putem, predlažemo da se sednica Odbora odloži do ulaska Srbije u EU, jer ovaj Odbor, legitimno i demokratski ima pravo da raspravlja o evropskim dezintegracijama. Zato što je danas ključni proces u Evropi, ne evropske integracije, već dezintergacije, i sve se više nazire kraj i raspad EU“ – zaključio je Boško Obradović.  

Boško Obradović predsednik Dveri

(naslovna slika:Tanjug, Zoran Žestić))      

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.