Autorski tekstovi

Boško Obradović: Nema 100 dana Vlade, već 5 godina loše vlasti

Boško Obradović: Nema 100 dana Vlade, već 5 godina loše vlasti

Ovde nema 100 dana Vlade, već ima 5 godina katastrofalne Vučićeve vlasti. Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka prekršili su sva svoja predizborna obećanja. Ovo nije nikakva Vlada Srbije, već kolonijalna uprava koja vlada punih 5 godina.

Povodom 100 dana Vlade Boško Obradović izjavio je da jedino što ova Vlada vrlo uspešno ispunjava je sprovođenje kolonijalne politike svojih nalogodavaca iz  MMF-a, Svetske banke, stranih banaka i zapadnih ambasada. Po njegovim rečima lični režim Aleksandra Vučića  dozvoljava dalju rasprodaju poljoprivrednog zemljišta strancima od sledeće godine, urušavanje i rasprodaju strateških državnih preduzeća: PKB-a, EPS-a, Aerodroma, Telekoma, Poštanske štedionice, Komercijalne banke...

”Ono u čemu ova Vlada (na)prednjači je licemerje u odnosu prema najugroženijim socijalnim grupama: trudnicama, porodiljama, ratnim i vojnim invalidima, osobama sa invaliditetom a naročito prema penzionerima. Ovaj režim je oteo 10% penzija, a sada vraća 1,5% na već umanjene penzije i ima smelosti da kaže da su penzije povećane! Dok poslanici SNS-a žele da zgade instituciju Narodne skupštine, dotle izvršna vlast već 5 godina vređa zdrav razum građana Srbije. Odnos prema opoziciji je krajnje bahat i nedemokratski, a na sve otkrivene korupcije u bankama, sudovima i lokalnim samoupravama - postoje samo dva odgovora: ćutanje ili klevetanje”,  ističe Obradović.

Po rečima Boška Obradovića ova Vlada uspešno sprovodi interese stranih zapadnih ambasada u daljem priznavanju tzv. nezavisnog Kosova, kroz dalje sprovođenje Briselskih sporazuma kojima režim napušta interese građana Srbije i države Srbije u južnoj srpskoj pokrajni i prepušta ih na nemilost šiptarskih separatista i njihovih mentora. Ovo nije nikakva Vlada Srbije, već kolonijalna uprava koja teroriše Srbiju punih 5 godina - zaključio je Obradović.    

Autor je predsednik Srpskog pokreta Dveri  

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Boško Obradović


Boško Obradović rođen je 23. avgusta 1976. godine u Vranićima kod Čačka. Posle završene Gimnazije u Čačku studirao je srbistiku na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je diplomirao 2002. godine.


Autor je diplomske studije „Miloš Crnjanski i novi nacionalizam” (Hrišćanska misao, Beograd, 2005), za koju je dobio nagradu „Miloš Crnjanski” za najbolju knjigu eseja objavljenu na srpskom jeziku u periodu 2003-2005.


Sa još dvoje studenata Filološkog fakulteta 1999. pokrenuo je glasilo studenata srbistike Dveri srpske, koje je vremenom preraslo u jedan od vodećih srpskih časopisa za nacionalnu kulturu i društvena pitanja, iz čijeg kruga saradnika je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri.


Bio je jedan je od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije DVERI SRPSKE, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačaka, kao najveće opozicone odborničke grupe u Skupštini Grada Čačaka.


Na vanrednim republičkim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Na vanrednim republičkim izborima 2016. bio je jedan od nosilaca izborne liste Dveri – Demokratska stranka Srbije. Nakon izbora, pod njegovim vođstvom, Dveri prvi put u istoriji ulaze u Narodnu skupštinu i formiraju poslaničku grupu sa sedam narodnih poslanika.


Bavi se publicistikom i napisao je više stotina autorskih  tekstova, a u ime Dveri imao je više stotina nastupa na tribinama i medijima širom sveta.


Njegova zbirka izabranih tekstova pod naslovom „Srpski zavet – srpsko nacionalno pitanje danas” doživela je tri izdanja (Srpski sabor Dveri, 2007, 2008, 2010), a knjiga ”Srpska unija” dva izdanja (Catena mundi 2012, 2014). Treća knjiga ”Srpska desnica – pozicija srpske književne desnice 30-tih godina 20.veka” objavljena je 2015. godine, takođe u izdanju Catene mundi.


Oženjen je i otac je četvoro dece. Živi u Čačku. Do stupanja na dužnost predsednika poslaničke grupe Dveri u Narodnoj skupštini Republike Srbije, radio je u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu glavnog urednika izdanja.


Na Osnivačkoj skupštini, održanoj 27.juna 2015. u Čačku, Boško Obradović je izabran za prvog Predsednika Srpskog pokreta Dveri konsenzusom glasova delegata iz cele Srbije.